Украйна започна основната част от своята контраофанзива с хиляди военнослужещи

...
Украйна започна основната част от своята контраофанзива с хиляди военнослужещи
Коментари Харесай

Започна същинската фаза на украинската контраофанзива: Хиляди войници и бронирани машини навлязоха в Запорожие

Украйна стартира главната част от своята контраатака с хиляди военнослужещи и западни бронирани машини, които навлязоха на фронтовата линия в Запорожието, заяви в. " Телеграф ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Британският вестник отбелязва, че украинският президент Володимир Зеленски е приветствал нощес " доста положителните резултати " на страната си на фронтовата линия, обещавайки скоро да даде подробна информация за триумфите им.
Разширените украински сили, чиито редици са попълнени с подготвени на Запад военнослужещи и към 100 западни машини се надяват да напреднат на юг, с цел да пресечен по този начин наречения сухопътен мост на Русия към полуостров Крим.

Ако новата интервенция е сполучлива, тя може да отнеме от една до три седмици, оповестиха украински представители във Вашингтон.

" Това е огромното тестване ", сподели почитан американски формален представител.

В момента Украйна настава в три направления - в Донецк, в Запорожието и към Бахмут.

Източници от Пентагона оповестиха за американския в. " Ню Йорк таймс ", че украинските публични представители се концентрират върху Запорожието в Южна Украйна, защото съветското управление в района е обхванато от различия.

Украйна е усетила опция да завоюва позиции, откакто локалният съветски пълководец в района, генерал-майор Иван Попов, сподели, че е бил отхвърлен, откакто е изразил пред началниците си своята угриженост във връзка с бойното поле.

" Руснаците изнемогват ", сподели формален американски представител пред в. " Ню Йорк таймс ".

" Те към момента изпитват проблеми с логистиката, снабдяването, персоналния състав и оръжията. Те усещат натиска ", означи той.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви, че е почнала " масирана " офанзива и яростни сражения южно от град Орехов, който Украйна държи в свои ръце на към 60 благи северно от Азовско море.

Руски публични представители споделиха, че в нападението са взели участие украински войски, които са подготвени в чужбина и разполагат с към 100 бронирани машини, в това число с немски танкове " Леопард " и американски бойни машини на пехотата " Брадли ".

Кадрите, показващи вчерашното нахлуване на украинските машини " Брадли " по фронтовата линия в Запорожието, наподобява поддържат тези изказвания.

Според известията украинските публични представители са споделили на американските си сътрудници, че стремежът им е да напреднат на юг, през посипан с съветски мини терен, към град Токмак.

След това се надяват да напреднат към град Мелитопол, недалече от крайбрежието на Азовско море, като крайната им цел е да бъде пресечен по този начин нареченият сухопътен мост сред окупираната от Русия Украйна и полуостров Крим.

В случай че не съумеят, те се надяват украинските сили да се приближат до самия полуостров Крим.

Според наблюдаващи обаче разкриването на украинските секретни проекти пред американски медии може да е трик за похищение вниманието на Москва.

Украинските войски по южния фронт оповестиха, че напредват последователно при изтласкването на съветските войски, като по пътя си са затруднени от минни полета и мощен съветски обстрел и въздушни удари. Официални представители на Белия дом наблюдават напредъка им от близко, отбелязва в. " Телеграф ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР