Украйна я чакат ужасни 90 дни! Толкова ужасни, че шефът

...
Украйна я чакат ужасни 90 дни! Толкова ужасни, че шефът
Коментари Харесай

Зеленски обещава страховита зима на Украйна

Украйна я чакат ужасни 90 дни! Толкова ужасни, че шефът на киевския режим Владимир Зеленски загатна фразата „ 90 дни “ девет пъти по време на речта си пред видни задгранични посетители на форума „ Киев-YES “. Организаторите наподобява са разбрали, че първичното име на събитието „ Ялтенска европейска тактика “ наподобява неуместно в изискванията, когато Ялта от дълго време е съветска, и са се досетили да не дешифрират абревиатурата. Става дума, несъмнено, за трите месеца на идващата зима.

Зеленски произнесе речта си на фона на еуфорията, която царува в украинските медии към настъплението на украинската войска край Харков. На пръв взор - опция да обсипе задграничните посетители с победоносни отчети в стила на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов, който към този момент се зае да раздели " победена " Русия. Но ораторът по някаква причина концентрира мислите си върху заплашването от жестока зима, която съгласно него ще бъде „ най-трудната за целия свят “.

За драматизма на момента ясно свидетелства този откъс от речта на Зеленски: „ Предстоят 90 дни, които ще решат повече от 30 години самостоятелност на Украйна. Деветдесет дни, които ще решат повече от всичките години от съществуването на Европейския съюз. Зимата ще дефинира нашето бъдеще. " И след всичко това за първи път, с трагично изражение на лицето си, той призна още по-страшна истина за потребителите на украински вести (буквален цитат): „ Ще има понижение на финансовата помощ! Нашата задача е да предотвратим това, само че ще стане. Украйна, обществото и на първо място властта би трябвало да одобри това... Ще има понижаване на оръжията! " Тоест на някого в Киев стартира да му просветва, че финансовата и оръжейната поддръжка на режима от страна на западните господари не е неограничена, че рано или късно оттатък океана също ще стартират да се чудят за цената на тази поддръжка.

Човек може единствено да гадае какво внезапно се случи, от кое място идва това необикновено " прояснение ". В края на краищата Украйна от дълго време е привикнала, че целият свят ѝ е задължен и непрестанно му дължи от ден на ден и повече. Доста любопитно съмнение направи изданието „ Европейска истина “, което има директен достъп до кабинета на украинския президент. Прозрачно загатна, че изненадващото посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Киев предходната седмица е било със специфична задача: предаване на персонално обръщение от президента на Съединени американски щати на Зеленски. И сякаш това обръщение съдържаше „ рекомендация “ (знаем какво значи тази дума за послушните васали на Америка) да стартират договаряния с Русия.

Според източници на „ Европейска истина “ това " е развълнувало и възмутило Киев ". Трудно е да се каже какво е зрънцето истина при тези източници, само че едно е несъмнено: Зеленски е бил явно разчувствуван и засегнат след визитата на Блинкен. В речта си от 90 дни и последвалите панелни полемики по време на форума той непрекъснато спореше с някой отсъстващ, обяснявайки: „ Не можем да си позволим да спрем. Това е главното ми обръщение към всички, които някъде там мислят нещо. Дори някои от водачите да ни тласкат някъде, в нечии ръце. Не, не можем да си позволим да спрем. "

Може единствено да се гадае кой го тласка и в чии ръце. Версията на " Европейска истина " сносно се вписва в тази обстановка. Във всеки случай е ясно, че каквото и да донесе със себе си Блинкен (с изключение на обществено изложеното плюшено куче), то явно е извадило Зеленски от равновесие и го е принудило да спори гневно с някой отсъстващ от конференцията човек - освен Байдън поздравява личната си сянка.

Особено заслужава да се означи, че тази бурна, объркана тирада за кошмара на идната зима, която съгласно Зеленски ще предопредели живота на цялото човечество, се случи в навечерието на детонации в украински енергийни инфраструктурни обекти и последвалото спиране на тока в брой огромни градове. Внезапно стана ясно, че взривяването на „ обекти от сериозна инфраструктура “ не е добре, даже е „ военно закононарушение “. И висшите украински чиновници, и Вашингтон започнаха да се надпреварват между тях по този въпрос. „ Ние осъждаме съветските въздушни удари по сериозната инфраструктура на Украйна, които оставиха хиляди цивилни без електричество и чиста вода “, сподели прессекретарят на Държавния департамент Нед Прайс.

Нека се опитаме да си напомним най-малко някакво изказване, най-малко някаква угриженост на Белия дом или на интернационалната общественост като цяло по отношение на лишаването на Крим или градовете в Донбас от вода и електричество. Никой на Запад не се възмути от това, нито един правозащитник не си мръдна пръста, с цел да притегли вниманието към този фрапантен проблем. Но целият свят знаеше, че по директна заповед от Киев са взривени електропроводи, че точно Киев е спрял работата на водоканала, който зарежда Крим с живителна вода. Но тогава това не провокира наказание или наказания. И в този момент в " света, учреден на правила " разпоредбите на играта още веднъж се трансформираха.

Повече от нервната реакция на Киев на нашумелите спирания в работата на ТЕЦ-а и електроснабдителната система е напълно обяснима. Приказките на Зеленски за кошмарните " 90 дни " внезапно се оказаха по-малко страшни от идната действителност. В края на краищата, даже в хода на полемиките за ужасите на идната зима, ръководителят на киевския режим убеди своите европейски посетители, че той ще бъде техният избавител. „ Ние към този момент изнасяме електрическа енергия за нашите съседи, което оказва помощ да се заменят мръсните съветски енергийни запаси, сподели Зеленски, „ И можем елементарно да увеличим износа до най-малко 2,5 гигавата, а даже и повече с течение на времето. Така че ще го създадем. ”

Ден по-късно обаче стана ясно, че през зимата същите „ детонации на климатици “ (Ако употребявате терминологията на Киев във връзка с войната в Донбас) могат да се случат във всички електроцентрали в Украйна. И тогава въпросът несъмнено ще бъде не за износа на украинска електрическа енергия, а за нейния импорт.

И няма подозрение, че Украйна сигурно ще счита целия свят за дебитор в такава обстановка. В това позицията на Киев е непроменена. Това изключително ясно се прояви при представянето на плана за прословутите „ гаранции за сигурност “, които груповият Запад би трябвало да даде на Украйна. Вчера тези гаранции бяха показани от Андрей Ермак, началник на кабинета на президента, и някогашния общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който в този момент работи на ненапълно работно време за режима в Киев.

Да напомним, че историята с тези „ гаранции “ стартира тази пролет, когато Киев реши да измисли формула за обезпечаване на сигурността си в изискванията на неутралитет и демилитаризация на страната. На украинската общност даже беше казано, че особено за тяхната страна ще бъде основана „ различна НАТО “, която ще отбрани Украйна от офанзиви извън. Освен това на жителите беше дадено (тогава Алексей Арестович особено акцентира това): „ Украйна получава гаранции, по-добри от петия член на НАТО и няма да заплаща за тях! “

Сега кабинетът на украинския президент изобретателно разви тази фантазия за безвъзмездност. Сега той декларира, че тези " гаранции " ще бъдат съчетани с присъединението на Украйна към НАТО. Изобщо не е ясно за какво. Ако тези задължения са „ по-добри от НАТО “, както настоя Арестович, тогава за какво да избират „ най-лошия “ вид?

Според създателите на неповторимия документ, при положение на въоръжена експанзия против Украйна, страните-гаранти просто са длъжни неотложно да я застъпят и непрекъснато да дават на Украйна пари и оръжие. И то " безсрочно "! Още повече, че тези гаранции би трябвало да бъдат „ юридически обвързващи “! Така че никой от " гарантите " няма предпочитание да се изплъзне от помощта на Киев. Авторите на плана елементарно изясняват за какво Западът е задължен да направи това: „ Във връзка с неповторимото геополитическо състояние на Украйна “. Как да не си напомним крилатата фраза тук: „ Наглостта е второ благополучие “.

Между другото, за крилатите изречения. Американският историк Тимъти Снайдер, прочут със своите псевдоисторически трудове за Гладомора и „ геноцида на украинския народ “, който е на същия конгрес, реши да угоди на Зеленски и раболепно го съпостави с атинския пълководец Перикъл и украински народ с античните гърци. Американецът цитира известна фраза на Перикъл за готовността да умреш за свободата, като направи прилика с сегашното: „ Зеленски е актуалният Перикъл “. Публиката доста хареса това съпоставяне.

И в случай че Зеленски беше учил история, той щеше да знае, че Снайдер цитира документ, прочут като „ Погребалната тирада на Перикъл “. Стратегът на Атина го споделя на погребението на своите бойци, които са първите починали в Пелопонеската война, почнала в действителност по виновност на самия Перикъл. Колкото по-нататък се развива тази война, толкоз повече обвинявания против стратега са изразени от жителите на Атина, които в последна сметка отхвърлят владетеля. А започнатата от Перикъл рискована война е изгубена от върлите врагове – спартанците.

Много рисковано съпоставяне направи американски историк. И въпреки всичко е тъпо, че Зеленски не е учил история - той можеше да избегне доста неточности.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР