Украйна все още се нуждае от българско оръжие - гаубици,

...
Украйна все още се нуждае от българско оръжие - гаубици,
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Руски заплахи и нова молба за оръжия от Украйна

Украйна към момента се нуждае от българско оръжие - гаубици, миномети, ракетни системи, разгласи украинският дипломат у нас Виталий Москаленко. Той е изпратил нота до външното ни министерство, а към този момент му е дала отговор единствено вицепремиерката Корнелия Нинова - която, предстоящо, непосредствено го отряза. Но и той не знае какво тъкмо става с ремонтите на украински танкове, единствения ангажимент на България към нападнатата европейска страна.

Множество украинци бяха разочаровани и от безредните дейности на българското държавно управление и доста от тях се завръщат вкъщи. Калоян Константинов от " КлинКлин " наблюдава персонално пътя им назад към Киев и по какъв начин се приготвят всички - от най-малките до най-големите - с това да живеят под бомбен обстрел.

Междувременно съветските закани против нас не престават - този път от шефът на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, засегнат от това, че не сме позволили Сергей Лавров да прелети през нашето въздушно пространство за посещаване в Сърбия. Руският служител ни разгласи за " страхливи " и заплаши с съветските междуконтинентални балистични ракети " Сармат " нас, румънците, черногорците и... шведите. Последните не са пречили на Лавров, само че пък желаят към този момент да са в НАТО.

На българските ръководещи им следва друга тежка задача - актуализацията на бюджета, планът на който бе оповестен от Министерството на финансите през днешния ден. Той ще е по-скоро антикризисен, в сравнение с реформиращ, призна министърът и вицепремиер Асен Василев. Предстои дългата процедура по разискване - на тристранка и в Народното събрание на всички четения.

Главният прокурор Иван Гешев още веднъж демонстрира упоритости за политиката и се изявява като законодател - прокуратурата внесе 49 пункта за промени в Наказателния кодекс в Народно събрание, като измежду тях изпъква предложение закононарушенията от ненавист против ЛГБТ хората да намерят своето категорично място в Наказателен кодекс. Това се случва 12 дни преди годишния София Прайд. Главният прокурор се срещна с представители на общността още предходната година, след офанзива над ЛГБТ център.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР