Украйна води и нашата война - ако загуби, ние ще

...
Украйна води и нашата война - ако загуби, ние ще
Коментари Харесай

Латвия: Не подценявайте Русия - тя се учи от грешките си

Украйна води и нашата война - в случай че загуби, ние ще бъдем идващите и ще би трябвало да платим за това. Предупреждението насочи латвийският министър на защитата Артис Пабрикс, представен от " Балтик Таймс ".

Той уточни, че съдружниците към момента не са осъзнали това изцяло.

Пабрикс благодари на страните, които поддържат Украйна - Съединени американски щати, Англия, Полша, балтийските страни, скандинавските страни. Според него обаче към момента има страни, които би трябвало да създадат повече.

" Няма време. Ние сме гранични страни и не сме подготвени да " плащаме за непознатия обяд ", акцентира той.

Тази седмица Пабрикс се срещна с представители на Конгреса на Съединени американски щати и ги прикани да усилят американската военна помощ за Латвия.

По време на диалога латвийският министър акцентира нуждата от оказване на всякаква допустима поддръжка на Киев и уточни, че войната в Украйна ще дефинира дълготрайното бъдеще на Европа или даже трансатлантическото бъдеще.

Пабрикс прикани да не се подценява Русия, защото тя се учи от грешките си. Латвийският министър също изрази опасения, че не всички западни страни дават задоволителна помощ на Украйна.

Пабрикс удостовери готовността на Латвия да се пази и акцентира нуждата от подсилване на защитата на източния фланг на НАТО.

Министърът прикани Съединени американски щати да поддържат увеличението на батальоните на НАТО на предни позиции до размер на бригада и да разширят военната помощ на Съединени американски щати за Латвия посредством усилване на наличието на американските въоръжени сили, в това число посредством разполагане на военни сили и обезпечаване на финансиране за повишение на отбранителните качества на Латвия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР