Украйна вижда значителни резултати от системите за противовъздушна отбрана на

...
Украйна вижда значителни резултати от системите за противовъздушна отбрана на
Коментари Харесай

Зеленски: ПВО системите на САЩ и Германия са много ефективни

Украйна вижда " обилни резултати " от системите за противовъздушна защита на Съединени американски щати и Германия , сподели в неделя президентът Володимир Зеленски, макар вълните от съветски въздушни удари, които съгласно Киев са ориентирани към цивилни и жилищни здания.

Русия заяви, че е свалила дрон, който се е насочил към Москва в третата сходна офанзива за седмица, до момента в който публични лица от двете страни споделиха, че Украйна е блъснала два моста, свързващи Крим с континента.

И двете страни са засилили офанзивите против войските, оръжейните системи и други инфраструктури които поддържат войната, до момента в който Украйна се пробва да изтласка съветските сили, които са се окопали в Южна и Източна Украйна след нахлуването им предходната година.

Сергей Аксьонов, назначеният от Москва глава на Крим сподели, че мостът Чонгарски  към полуострова, който Москва анексира от Украйна през 2014 година, е бил развален от ракетен удар . Друга от трите пътни връзки сред Крим и окупираните от Русия елементи на континентална Украйна, покрай град Хеническ, бе подложена на обстрел който рани цивилен водач, съобщи назначен от Москва чиновник, представен от " Ройтерс ".

В нощното си видеообръщение в неделя Зеленски сподели , че усъвършенстваните системи за противовъздушна защита, в това число основаните от Съединени американски щати Patriot и немските IRIS-T, се оказват " доста ефикасни " и " към този момент са дали обилни резултати ".

Зеленски сподели, че Украйна е свалила забележителна част от офанзивите на Русия през последната седмица, които включват 65 ракети от разнообразни типове и 178 щурмови дрона, в това число 87 дрона Шахед.

По-късно украинските военни оповестиха, че Русия е изстреляла 30 ракети и е нанесла 48 въздушни удара .

" За страдание, има жертви и ранени измежду цивилното население. Жилищни здания и друга гражданска инфраструктура претърпяха опустошения ", се споделя в изказване на военните.

Атаките последваха съветски удар късно в събота против център за кръвопреливане в град Купянск , по думите на Зеленски, на към 16 км от фронта в Харковска област. Той дефинира удара като военно закононарушение. Ройтерс не съумя да ревизира навреме обстоятелствата към този удар.

Русия отхвърля съзнателно да нападна цивилни или военни лечебни заведения при пълномащабното си навлизане в Украйна, което умъртви хиляди хора, прокуди милиони и унищожи градове.

и през ноември след месеци на съветска окупация, само че съветските сили постоянно обстрелват града и близките региони от другата страна на река Днепър.

Този месец при съветски обстрел на болница в Херсон.

Русия отхвърля съзнателно да е атакувала цивилни или лечебни заведения по време на нахлуването си в Украйна, което към този момент навлезе в 18-ия месец и докара до гибелта на хиляди хора, изселването на милиони и унищожаването на украински градове.
 Три цивилни жертви на нощните съветски удари в Украйна
Три цивилни жертви на нощните съветски удари в Украйна

Украйна претърпя поредна нощ на съветски атаки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР