Украйна вече обсъжда не вероятността от провеждането, а конкретни детайли

...
Украйна вече обсъжда не вероятността от провеждането, а конкретни детайли
Коментари Харесай

Андрей Ермак: Трибунал срещу Русия ще има - обсъждаме не дали, а конкретните детайли по създаването му

Украйна към този момент разисква не вероятността от провеждането, а съответни елементи от военния арбитражен съд против Русия. Ръководителят на кабинета на президента Андрей Ермак в понеделник организира среща на работната група по въпроса за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд за незаконната експанзия против Украйна, заяви Liga.net.
 
Както  осведоми  пресслужбата на президента, на срещата са участвали заместник-ръководителите на канцеларията на президента Андрей Смирнов и Андрей Сибиха, посланикът за специфични отговорности на Министерството на външните работи на Украйна Антон Кориневич и други членове на работния състав група.
 
Йермак означи, че множеството съдружници поддържат самодейността на Украйна: " Днес съвсем всички декларират, че са подготвени да вземат участие в основаването на трибунала. Ние към този момент не обсъждаме вероятността от самата концепция, а съответните механизми за нейното основаване ". Заместник-началникът на кабинета на президента Андрей Смирнов акцентира, че два от трите вероятни сюжета за основаване на трибунала са допустими за Украйна.
 
Според Ермак е належащо да се приготвят съответни оферти, които да бъдат показани на интернационалните платформи, с цел да се убедят сътрудниците да поддържат сюжета за основаване на арбитражен съд, от който Украйна се нуждае. " Трябва да намерим своя лична рецепта за всяка страна. Трябва да намерим ключа към всяка страна ", счита ръководителят на кабинета на президента.
 
За по-ефективно ангажиране на страните сътрудници в процеса на основаване на специфичен арбитражен съд, Ермак предлага да се проведат осведомителни брифинги в кабинета на президента за представители на страни, които поддържат самодейността на Украйна.
 
Смирнов означи, че в края на януари в Прага (Чехия) се организира среща на Основната група, на която представители на повече от 20 страни са разискали по-нататъшни стъпки към основаването на специфичен арбитражен съд.
 
Според него Евроджъст работи и по провеждането на интернационална среща на върха за отговорността за незаконната експанзия в Украйна, което би трябвало да послужи като основа за класифициране на доказателства, с цел да се формулират обвинявания в закононарушението експанзия.
 
В допълнение, канцеларията на президента осведоми, че се работи по основаването на Международен център за гонене на закононарушението експанзия в Украйна. Припомняме, че през септември 2022 година президентът Володимир Зеленски образува работна група, ръководена от Андрей Ермак, с цел да изследва въпроса за основаването на специфичен арбитражен съд за наказателна отговорност на управлението на Руската федерация за закононарушението експанзия против Украйна.
 
Създаването на подобен арбитражен съд беше подкрепено от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Европейския парламент, Парламентарната асамблея на НАТО, Парламентарната асамблея на ОССЕ и някои страни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР