Украйна въвежда извънредно положение. То ще е в сила на

...
Украйна въвежда извънредно положение. То ще е в сила на
Коментари Харесай

Парламентът в Украйна разреши на гражданите да се въоръжават


Украйна вкарва изключително състояние. То ще е в действие на територията на цялата страна най-малко 30 дни. Парламентът взе решение. да разреши на жителите да се въоръжат. Външното министерство на Украйна прикани украинците в Русия да изоставен страната. Смята се, че към 3 млн. украинци живеят в Русия.

На този декор Русия към този момент изтегля дипломатите си от Киев. Посолството е празно. Днес следобяд защитата на постройката бе поета от украинската полиция, а съветският байрак към този момент не се развяваше. Според локални медии през нощта се е виждал пушек в постройката, което породи спекулации за горене на документи.

Снимка: bTV


Москва заплаши и със " мощен " отговор на глобите, наложени от Вашингтон. Брюксел предизвести, че готви още рестрикции, а на следващия ден изключително ще заседават Европейският съвет.

Оживление в магазин за оръжия в центъра на Киев. Евгений е пристигнал, с цел да стартира процедурата по издаване на лиценз и да си купи оръжие за самоотбрана.

„ Решението го взех по-рано, само че в този момент обстановката е такава, че по-добре човек да има оръжие, в сравнение с да няма “, съобщи той пред bTV.

Около 1400 лева коства така наречен “травматично оръжие” – револвер с гумени патрони.

“Във всеки дом на американците има оръжие. Те пазят частната си благосъстоятелност, ние също “, счита Наталия.
Снимка: bTV

Игор е купил цивилна версия на военен револвер, а в този момент и муниции.

„ У нас има сентенция: най-добре е оръжието в никакъв случай да не ти потрябва, само че когато ти потрябва, е по-добре да го имаме “, съобщи той.ю

Търговците споделят, че на 15 февруари – ден преди датата, за която се спекулираше, че може да стартира съветска инвазия, опашката пред този оръжеен магазин е стигала до улицата.

На този декор Украйна свика резервистите сред 18 и 60-годишна възраст. Пълна готовност обаче все още не се чака.

„ Ако замълчим през днешния ден, ще изчезнем на следващия ден. Упорита работа следва за всички ни и ние сме подготвени за това. Лично доверие. Доверие в страната. Увереност в нашата победа. Не плачете, а печелете “, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Москва разгласи, че глобите на Вашинготн ще получат мощен отговор.

„ Страната ни остава отворена за директен и почтен разговор, за търсене на дипломатически решения на най-сложните въпроси. Но ще повторя: ползите на Русия, сигурността на нашите жители са безспорни ", съобщи президентът на Русия Владимир Путин.

След признаването на Донецката и Луганската национални републики от Русия Вашингтон разгласи, че няма смисъл от среща нито сред първите дипломати, нито сред президентите на двете страни.

Днес следобяд редица украински уеб сайтове са били жервти на хакерска атака.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР