Украйна твърди, че разполага с доказателства, че Русия е изстреляла

...
Украйна твърди, че разполага с доказателства, че Русия е изстреляла
Коментари Харесай

Украйна: Русия за първи път използва ракета Циркон срещу нас

Украйна твърди, че разполага с доказателства, че Русия е изстреляла усъвършенствана хиперзвукова ракета " Циркон " - такава, която съгласно специалисти е съвсем невероятно да бъде свалена - за първи път в съвсем 2-годишната война , оповестява Си Ен Ен.

Управляваният от държавното управление Киевски научноизследователски институт за правосъдна експертиза съобщи в обява в Telegram, че откритите парчета след сочат потреблението на хиперзвукова крилата ракета " Циркон " от съветската войска.

" Маркировките върху частите и фрагментите, идентификацията на съставените елементи и частите и характерностите на съответния вид оръжие " сочат първото потребление на " Циркон " в борба , сподели институтът, който е част от Министерството на правораздаването на Украйна.

Украинските управляващи оповестиха, че четирима души са били убити и 38 други са ранени в Киев по време на офанзивите на 7 февруари , само че няма жертви, приписани непосредствено на хипотетичната ракета " Циркон ".

Не се загатва и платформата за изстрелване на ракетата, макар че предходни известия в съветски държавни медии споделят, че тя е била ситуирана на боен транспортен съд.

Експертите споделят, че " Циркон ", в случай че дава отговор на това, което съветското държавно управление споделя за нея е неповторимо оръжие, разяснява Си Ен Ен.

Нейната хиперзвукова скорост я прави неуязвима даже за най-хубавите западни системи за противоракетна защита , като Patriot, съгласно основания в Съединените щати Алианс за покровителство за противоракетна защита (MDAA).

Алиансът споделя, че скоростта му е избрана на 8 Маха, или съвсем 9900 километра в час. Като хиперзвукова се дефинира всяка скорост над 5 Маха.

" Ако тази информация е точна, ракетата " Циркон " ще бъде най-бързата в света, което ще направи съвсем невъзможна отбраната против нея единствено заради нейната скорост ", споделя Алиансът на уеб страницата си.

Сайтът също по този начин показва плазмения облак на ракетата като друга " скъпа " характерност.

" По време на полет ракетата е напълно покрита от плазмен облак, който гълтам всевъзможни радиочестотни лъчи и прави ракетата невидима за радарите . Това разрешава на ракетата да остане незабелязана по пътя си към задачата ", се споделя в известието.

В допълнение, MDAA споделя, че " Циркон " е " маневрираща противокорабна хиперзвукова крилата ракета " с обхват някъде сред 500 и 1000 километра.

Когато съветската военноморска фрегата, водачът Владимир Путин се похвали с ракетите " Циркон ", които корабът носи.

" (Тази ракета) няма аналог в никоя страна по света ", сподели Путин, съгласно информация на ТАСС. " Сигурен съм, че такова мощно оръжие надеждно ще отбрани Русия от евентуални външни закани и ще помогне за гарантирането на националните ползи на нашата страна ", добави той.

Ако Русия е решила да употребява новото оръжие в спора, това може да значи проблеми за украинската противовъздушна защита, която към този момент се напряга да отблъсне въздушните офанзиви на Москва.

Например при тази офанзива от 7 февруари, в която се твърди, че е употребен " Циркон ", три балистични ракети " Искандер " и четири крилати ракети Х-22, изстреляни от съветските сили, са избегнали опитите да бъдат свалени, демонстрират данни от военновъздушните сили на Украйна.

Въпреки че противовъздушната защита е сваляла ракети " Искандер " в предишното, се счита, че Украйна не е съумяла да прихване нито една Х-22 за съвсем две години война. Говорейки през декември, представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат сподели, че Русия е изстреляла съвсем 300 ракети Х-22 до момента във войната.

Противовъздушната защита на Украйна реализира прочут триумф по време на офанзивата на 7 февруари, като смъкна 26 от 29 крилати ракети вид Х-101, Х-555 и Х-55, трите крилати ракети " Калибър " и 15 от 20 дрона " Шахед ", изстреляни от Русия. Тези ракети са по-стара технология от " Зиркон ".

Въпреки това анализаторите предизвестяват да не се преувеличава въздействието, което потреблението на ‚Циркон " може да има върху войната като цяло.
 Руски транспортен съд с ракети
Руски транспортен съд с ракети " Циркон " се включва в учения на Китай и ЮАР

Военните маневри ще се проведат от 17 до 26 февруари в Южна Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР