Украйна твърди, че има доказателства за масов гроб в североизточния

...
Украйна твърди, че има доказателства за масов гроб в североизточния
Коментари Харесай

Повечето от телата в масовия гроб на 450 души в Изюм били на цивилни


Украйна твърди, че има доказателства за всеобщ гроб в североизточния град Изюм, който неотдавна беше освободен от съветска окупация. Според локалните управляващи там са заровени 450 тела, множеството от които цивилни.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6981
Междувременно украинският президент заяви, че са си върнали съвсем цялата Харковска област. Подкрепяни от съветските сили сепаратисти настояват, че украинските военни са обстрелвали държавни здания в град Херсон.

Москва заяви за убити при гърмеж висши магистрати в Луганска област.

Подробности за всеобщия гроб в Изюм бяха обявени от Украинският център за стратегически връзки, откъдето споделиха, че някои от телата са заровени скоро.

Все още не е ясно какво се е случило с жертвите, само че някои сведения допускат, че доста от тях може да са починали при бомбардировка и от липса на достъп до опазване на здравето.

Междувременно началникът на полицията в Харков Игор Клименко заяви, че са открити 10 места, на които са осъществявани изтезания. Те са били на територии, отвоювани от съветските сили в източната част на страната.

А подкрепяните от Русия сепаратисти в южния украински град Херсон обявиха, че украинските сили са бомбардирали държавни здания през днешния ден, убивайки минимум един човек и ранявайки други. Ударът е бил нанесен с ракети Хаймарс, твърди съветската страна.

Главният прокурор на подкрепяната от Русия самопровъзгласила се така наречен Луганска национална република в Източна Украйна и неговата заместничка са убити при бомбен гърмеж в техните офиси, предадоха съветските осведомителни организации.

От администрацията на сепаратистката република дефинираха случилото се като терористичен акт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР