Украйна твърди, че е ликвидирала около 400 руски войници при

...
Украйна твърди, че е ликвидирала около 400 руски войници при
Коментари Харесай

Киев съобщи за 400 убити руски бойци при ракетна атака в Донецка област

Украйна твърди, че е ликвидирала към 400 съветски бойци при ракетна офанзива в окупираната Донецка област, предадоха Би Би Си и Българска телеграфна агенция.

Ракетата е блъснала постройка в град Макеевка, където се счита, че съветските сили били ситуирани, две минути след настъпването на Нова година.

Данните за броя на убитите не могат да бъдат доказани. Проруските локални управляващи удостоверяват за жертви, само че не и за 400 починали.

Даниил Безсонов, върховен представител на подкрепяните от Русия управляващи в окупираните елементи на Донецка област, съобщи, че ракетата, блъснала Макеевка, е американска - „ Хаймарс “.

„ Има убити и ранени, точният брой не е прочут “, написа той в Телеграм.

Голям брой съветски коментатори и блогъри признават за удара, само че считат, че жертвите не са толкоз доста.

Според украинските военни ранените при офанзивата са 300.

Местните проруски управляващи настояват, че 25 ракети са изстреляни към региона в новогодишната нощ.

Часове след удара против Макеевка, Киев бе подложен на офанзива с дронове и ракети, които са поразили основна инфраструктура.

При съветската офанзива украинските сили за противовъздушна защита са унищожили 39 ирански дрона Шахид, оповестяват от военното командване.

В отблъскването на офанзивата са взели участие зенитно-ракетни подразделения, бойна авиация на военновъздушните сили и мобилни огневи групи. Все по-активно се включва съоръжение и оръжия, предоставени на Украйна от западни сътрудници, отбелязва организация УНИАН.

Освен това бранителите на небето унищожиха два безпилотни съветски апарата от оперативно-тактическо равнище " Орлан-10 " и една управляема ракета Х-59.

В офанзивата против Киев във втория ден от 2023 година са взели участие 40 ирански дрона, заяви кметът на столицата Виталий Кличко.

Агенция Ройтерс осведоми, че в първите часове на новата година стотици украинците са приветствали от балконите, до момента в който тяхната противовъздушна защита взривява съветски ракети и дронове в небето над Киев. Президентът на страната Володимир Зеленски разгласи, че в първата нощ 2023 година украинските сили са свалили 45 ирански дрона Шахид, употребявани за офанзиви от съветските сили.

А от съветска страна оповестиха за украинска офанзива, осъществена с дронове, при която е било развалено захранващо с електричество оборудване в съветския пограничен региона на Брянск, съобщи Ройтерс. Губернаторът на региона Александър Богомаз написа в Телеграм, че вследствие на нападението против региона на Климовски, е имало спирания на тока.

Междувременно Русия обстрелва в понеделник сутринта централния пазар в Берислав в освободената от украинската войска част на региона на Херсон, ранявайки минимум петима души, съобщи губернаторът на Херсон Ярослав Янушевич в Telegram, съобщи Блумбърг.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР