Украйна трябва да връща своите герои от руските затвори, но

...
Украйна трябва да връща своите герои от руските затвори, но
Коментари Харесай

Сенцов: Размяната с Русия лиши от справедливост героите на Украйна

Украйна би трябвало да връща своите герои от съветските затвори, само че не и като осквернява полезностите, за които те са се борили. Такава позиция изрази във украинският режисьор Олег Сенцов по отношение на размяната арестувани лица сред Украйна и Русия. Припомняме, Сенцов беше държан в Русия като политически пандизчия в продължение на 5 години.

Той изрази противоречие с решението да бъдат предадени на Русия виновниците за разстрела на участниците в Евромайдана през 2013 година По думите му, в съветските затвори са хвърлени почтени украински жители, а Киев предава на Москва убийци.
" Страната би трябвало да връща своите герои, само че не с цената на оскверняването на полезностите, за който тези герои са се били. Защото те няма да благодарят за това, че делото за разстрела на хората на Майдана не беше завършено най-малко с присъда против отговорните. Почти след 6 години ние започваме да се връщаме изходната точка, от която стартира всичко. Всичко, за което се бориха украинците, се трансформира в прахуляк. " - написа Сенцов в профила си във Facebook.

Той споделя още, че се радва за украинците, които се връщат в родината си. Същевременно счита, че изискванията на размяната потъпкват справедливостта.

" Нещата не опират до това, че не ни остава съвсем нищо от този " мъжки обменен фонд " - доста безсрамен израз, и с цел да си върнем нова група заложници, украинското държавно управление ще е насила да продължи да търгува с врага ползите на страната. Става дума за това, че тази стъпка ни лишава от най-важното - справедливостта. За тази правдивост бяхме на Майдана, и успахме да победим. За тази правдивост продължаваме да се борим против окупаторите: някои починаха, други са в окопа, други - в пандиза. " - акцентира Олег Сенцов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР