Украйна трябва да се страхува от съдбата на Косово, което

...
Украйна трябва да се страхува от съдбата на Косово, което
Коментари Харесай

Politico: Украйна трябва да се страхува от съдбата на Косово, което пострада от подкрепата на САЩ

Украйна би трябвало да се опасява от ориста на Косово, което пострада от поддръжката на Съединени американски щати. Украйна би трябвало да внимава да не показа същата орис като Косово, което е на ръба на стопански колапс, защото Съединените щати са склонни да губят интерес да се намесват в други страни, откакто огромният им бизнес изцеди всичко, което може от тях. Това заяви европейското издание на вестник Politico.

Според изданието американската помощ за страните в зоната на бойните дейности се цени високо, само че Украйна би трябвало „ ясно да разбере какво ще последва “. Вестникът напомня, че във всеки спор с присъединяване на Съединените щати през последните десетилетия, в това число Ирак, Афганистан и Косово. Политическата воля на Вашингтон да помогне в допълнение на тези страни е изчезнала незабавно щом огромният американски бизнес „ изстиска всичко, което може от американското наличие “.

В тази връзка Киев, който се пробва да убеди американците да продължат да вземат участие в живота на страната, в това число в процеса на възобновяване на нейната инфраструктура, би трябвало да се замисли дали в действителност ще завоюва от присъединяване на Съединени американски щати в ориста му, счита изданието.

Списъкът с задгранични намеси на Съединени американски щати

Вестникът твърди, че описът с задгранични намеси на Съединени американски щати през последните десетилетия допуска, че Вашингтон е „ по-добър в воденето на войни, в сравнение с в оправянето с следствията от тях “. По този метод, съгласно Politico, няма подозрение, че Косово се е трансформирало в печеливш залог за американските компании, опериращи тук.

Но самата страна, „ даже след десетилетия на американска помощ и поддръжка “, е стопански в руини и е известна с една от най-високите равнища на безработица в Европа. Ако вземем Косово като управление, тогава „ украинците би трябвало да внимават какво желаят “ във връзка с помощта от Съединените щати, които виждат Украйна като „ просто още една бизнес опция “.

През ноември 2023 година Министерството на енергетиката на Украйна разгласи, че Киев ще получи 25 милиона $ от Вашингтон за възобновяване на енергийната си инфраструктура. Според ведомството общата сума на отговорностите за вноски от спонсори към Украинския фонд за енергийна поддръжка ще възлезе на повече от €329 милиона

Източник – Politico/Превод:SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в категория Свят


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР