Украйна трябва да разкрие тежките истини от бойното поле. Понякога

...
Украйна трябва да разкрие тежките истини от бойното поле. Понякога
Коментари Харесай

Американски дипломат:  Украйна трябва да разкрие тежките истини от бойното поле

Украйна би трябвало да разкрие тежките истини от бойното поле. Понякога украинското държавно управление може да се съпротивлява на типа независимост на информацията, който е естествен за нас, сподели Джеймс Рубин от Държавния департамент в подкаст за Politico.

Съветът идва на фона на усилване на боевете на фона на съветските триумфи в основни области и намаляващия интернационален фокус върху спора.

Джеймс Рубин управлява Центъра за световно ангажиране на Държавния департамент на Съединени американски щати, който се занимава с напъните за агитация и дезинформация на враждебни страни и други участници, ориентирани против Америка и нейните съдружници по света.

„ Някои дни военни кореспонденти оповестяват за неща, които не са безусловно в полза на Володимир Зеленски “, продължи той.

„ Но в една народна власт, в която се надяваме и от ден на ден виждаме, че Украйна се превръща… те могат да схванат, че да имаш военни кореспонденти, които отразяват войната, даже и от време на време да има неприятни вести, е доста по-добър живот от следената среда, която Русия е сложила на всички свои хора. ”

Докато украински и западни публицисти упорстваха за по-голям достъп до фронтовите линии, управляващите в Киев ограничиха репортажите от сензитивните зони в спора и отхвърлиха по-силна роля на държавното лъчение на съображение, че рестриктивните мерки служат за задушаване на съветските акции за дезинформация.

Рубин обаче допусна, че по-добрият достъп ще ускори незабавната потребност на Украйна за повече помощ от нейните съдружници.

Той добави, че макар че страната се „ движи в вярната посока “, тя към момента не е „ изцяло развита народна власт “ – с някои неподходящи последствия за потока от информация.

Рубин, някогашен представител на Държавния департамент, съветваше топ дипломата Мадлин Олбрайт по време на спора в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век, а също по този начин съветваше сегашния президент Джо Байдън по отношение на външната политика по време на престоя му в Сената.

В подкаста Рубин също разиска взаимните старания на Съединени американски щати и техните съдружници за битка с потреблението на изкуствен интелект от съперници в опитите за разпространяване на подправени вести. Изследователите по сигурността считат, че основана в Русия интервенция за дезинформация да вземем за пример може да е помогнала за задвижването на конспирации в обществените медии по отношение на здравето на принцесата на Уелс в Обединеното кралство, преди тя да разкрие диагнозата си рак.

Запитан за ролята на изкуствения разсъдък в битката с дезинформацията, Рубин отговори: „ Вярвам, че сме изправени пред осведомителна война, както от съществуващите технологии, по този начин и подсилена от опцията за генерирана от AI дезинформация. Единственият метод съгласно мен да се оправим с това е страните, които имат вяра в свободата на информацията, само че също по този начин желаят да попречат на Русия и Китай да скапват осведомителната среда… да се обединят в коалиция.

Източник – Politico /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР