Украйна трябва да приеме новите териториални реалности, за да има

...
Украйна трябва да приеме новите териториални реалности, за да има
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли призива на Зеленски за изтегляне на руските войски преди Коледа

Украйна би трябвало да одобри новите териториални действителности, с цел да има мир, съобщи Дмитрий Песков

И дума не може да става съветските войски да се изтеглят от Украйна до края на годината, съобщи представителят на КремълДмитрий Песков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че с цел да се реализира мир, би трябвало да се регистрират действителностите, зародили след присъединението на нови области към Русия.

" Тези действителности приказват за това, че в Руската федерация се появиха нови субекти и те породиха вследствие на референдуми ", изясни Песков. Той акцентира, че до момента в който украинските управляващи не стартират да регистрират това, няма да се реализира прогрес към мирното разрешаване на спора.

Кремъл смята, че препоръчаните от украинския президентВолодимир Зеленски " стъпки към мир “ водят само към продължение на бойните дейности.

Песков засяга вчерашно видеообръщение на Зеленски към водачите от Г-7, отбелязва Ройтерс. Украинският държавен глава изиска от тях да дават на Украйна още военна техника, както и да ѝ окажат спомагателна финансова поддръжка и помощ за стабилизирането на енергийната ѝ система. Освен това Зеленски прикани водачите да поддържат спокойно решение на спора, което да стартира с изтеглянето на съветските войски от Украйна преди Коледа.

Украинският президент предложи и свикването на Глобална среща на върха за мир, която да се концентрира върху реализирането на мирния проект от 10 точки на Киев. Сред главните претенции в него са Русия да изтегли всичките си войски от Украйна и да не предявява никакви териториални искания.

Киев и съдружниците му от Запада не признаха легитимността на референдумите, упоменати от Песков, които се състояха в четири области в Южна и Източна Украйна, отчасти окупирани от съветските сили.

Москва споделя, че не вижда подготвеност за договаряния от страна на Украйна и Запада, който не стопира ѝ доставя оръжия. Руските управляващи отхвърлиха обвиняванията, че изявленията им за активизиране на дипломацията са просто опит да завоюват време и да прегрупират изтощените си войски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР