Украйна трябва да победи, за да може в Русия да

...
Украйна трябва да победи, за да може в Русия да
Коментари Харесай

Украйна трябва да спечели за промяна в Русия. Каспаров и Ходорковски казаха на Запада да не отстъпва

Украйна би трябвало да победи, с цел да може в Русия да стартира демократична смяна. Това сподели някогашният съветски първенец по шах и водещ политически критик на Кремъл Гари Каспаров в Мюнхен в събота.

Той участваше в панелна полемика в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, която продължава трети ден. Освен Каспаров в полемиката участваха и други водещи съветски опозиционери като някогашният петролен магнат Михаил Ходорковски , правозащитничката Жана Немцова , щерка на убития конкурент на Кремъл Борис Немцов , и Ирина Шчербакова, съосновател на съветската правозащитна организация носителка на Нобелова премия за мир „ Мемориал “.

Правителствена политическа делегация от Русия не беше позволена до форума в Мюнхен, на който се събират политически водачи на всички западни страни.

„ Освобождаването от фашизма на (президента Владимир) Путин минава през Украйна “, сподели Каспаров по време на късната полемика. Въпреки че тя стартира в 22 часа в събота, залата е била претъпкана,

Каспаров, който напусна Русия преди към десетилетие, сподели, че „ войната ще бъде изгубена, когато схванат, че губят войната “ – а не посредством преценка на териториалните облаги и загуби.

„ Руснаците живеят в балон. Това не може да бъде нарушено, в случай че концепцията за империята не рухне, с помощта на военно проваляне “, добави той.

Каспаров прикани Запада да продължи поддръжката си за Киев, като сподели, че „ никакви разноски не са прекалено много за Украйна “.

Подобен апел към западните страни насочи и някогашният петролен магнат Михаил Ходорковски , който беше един от най-богатите хора в Русия преди да бъде вкаран в пандиза сред 2003 и 2013 година Той прикани водачите в Европа и Америка да не се опасяват от съветските закани за ескалация на войната и да не одобряват преустановяване на огъня при условия, сложени от Русия.

„ Това, от което се опасяваме, е деескалация “ и че съдружниците на Киев ще облекчат напъните си, сподели Ходорковски.

Ирина Шчербакова , чиято неправителствена група беше закрита от съветското държавно управление в края на 2021 година, сподели, че също споделя мнението, че успеха на Украйна е наложителна.

„ Времето е трагично, мъчително е да се чуе за украинците, тъй като те заплащат с кръвта си... само че с цел да излезеш на улицата в Русия, човек би трябвало да е доста самоуверен “, сподели тя,

Шчербакова описа, че в Русия се прави " чиста операция ".

„ Историята се пренаписва “, тъй като руснаците „ не усещат потребност да се изправят против закононарушенията, осъществени в предишното “ по време на руската ера, сподели тя.

Жана Немцова добави, че „ една от грешките след рухването на Съюз на съветските социалистически републики е, че не бяха положени задоволително старания да се изясни на хората какво значи народна власт “.

„ За допустима демократична Русия на бъдещето би трябвало да приказваме с съветското общество – болшинството от хората са неутрални, не се интересуват от Украйна и считат, че не могат да имат никакво въздействие, тъй че се отхвърлят “, сподели тя.

„ Нашата най-голяма задача е да им помогнем да осмислят зверствата, осъществени в Украйна “, добави Немцова.

Основната тематика на тазгодишната конференция в Мюнхен е войната в Украйна и какво би трябвало да се направи отсега нататък, с цел да се помогне на Киев. В петък с тирада на украинския президент Володимир Зеленски .

След това редица водачи на страни от Европейския съюз да се дават нужните муниции на украинската войска. че след следствие на Държавния департамент, са достигнали до публично умозаключение, че Москва е направила военни закононарушения в Украйна.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова плат
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР