Украйна трябва да не забравя, че получава помощ от Полша,

...
Украйна трябва да не забравя, че получава помощ от Полша,
Коментари Харесай

Украйна да не забравя помощта от Полша, напомни Дуда на фона на спора за вноса на украинско зърно

Украйна би трябвало да не не помни, че получава помощ от Полша, съобщи през вчерашния ден полският президент Анджей Дуда на фона на задълбочаващия се спор сред страните по отношение на вноса на селскостопански артикули, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че Полша остава корав покровител на Украйна против съветската инвазия, двете страни са в несъгласие поради неотдавнашното удължение от страна на Полша на възбраната за импорт на украинско зърно, която съгласно Варшава е нужна за отбрана на нейните аграрни производители.

" Би било добре Украйна да не не помни, че получава помощ от нас и да не не помни, че ние ние също сме директна страна за нея ", съобщи Анджей Дуда пред публицисти в Ню Йорк след послание пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Полша, Словакия и Унгария оповестиха рестриктивните мерки върху вноса от Украйна в петък, откакто Европейската комисия реши да не удължава възбраната за продажби в петте прилежащи на Украйна страни от Европейския съюз, измежду които са и България и Румъния. Забраната беше въведена, откакто страните се сблъскаха с поток от на ниска цена импорт от Украйна, защото Киев изпитваше усложнения да доставя зърно на други места.

Докато през вчерашния ден Украйна прикани за " градивен разговор ", представител на Световната комерсиална организация удостовери, че Киев е подхванал първата стъпка в комерсиалния спор, като е падал тъжба до интернационалната организация.

Дуда съобщи, че в случай че Украйна подаде тъжба, Полша ще изясни обстановката пред трибунала. Той акцентира, че възбраната се отнася за вноса, само че не и за преноса на украинско зърно.
" Има бизнес кръгове, които имат ползи в Украйна и биха желали да продават зърното допустимо най-бързо и на допустимо най-ниска цена. Ние би трябвало да се защитим от това ", означи президентът на Полша. " Бих го сравнил с нещо като давещ се човек... Давещият се човек е извънредно рисков, тъй като може да ви повлече към дълбините... Той може просто да удави спасителя ", добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР