За да „смаже руската армия и да удуши войските в предните укрепления“, Украйна трябва да напредне още 10 мили, казва военен експерт

...
Украйна трябва да напредне само 10 мили, за да смаже
Коментари Харесай

Украйна трябва да напредне само 10 мили, за да „смаже руската армия“, казва война експерт.

Въпреки че Западът нарече контраофанзивата „мрачна“, Ян Калберг казва, че се постига „съществен напредък“.

Украйна е настроена да ускори напредването на южния фронт, военен командир каза пред Ройтерс.

Победата за Украйна е по-близо, отколкото Западът си мисли, според Центъра за анализ на европейската политика.

Въпреки мрачното отношение на западните медии към контранастъплението на Украйна, „съществен напредък " се прави.

Вашингтон пост нарече развитието на контранастъплението "мрачно", Икономист го нарече "бавно", а Хил каза, че то "се забавя".

Въпреки това песимистични анализи, Ян Калберг от CEPA казва, че руските генерали ще знаят, че Украйна напредва, дори ако Западът не знае. различен. Те прилагат военна математика и изчисляват, че Украйна не трябва да напредва 50 мили, за да „смаже руската армия и да удуши войските в укрепленията на предната линия“ — 10 мили ще са достатъчни, за да напреднат, пише Калберг.

Украйна може пробийте значителни позиции, като поставите под оръжията си наземната комуникационна линия на Русия и постигнете огневи контрол на сухопътния коридор към Крим, написа той.

Когато Украйна освободи Robotyne в Запорожие на 22 август, това беше голям пробив, защото от яростните опити на Русия да я задържи.

Оттук украинската контраофанзива трябва да напредне 7-10 мили, за да прекъсне транспортните маршрути на Русия изток-запад, възпрепятствайки способността на руската армия да се мобилизира и да се бори.

Въпреки това, когато украинските сили в сряда издигнаха националния флаг в селището Роботине в южната Запорожка област, те бяха напреднали само на шест мили южно от фронтовия град Орихов, откъдето започна контранастъплението на 4 юни.

Но докато контранастъплението е бавно досега, то може да набира скорост. Украинските сили вярват, че най-предизвикателната линия на руската отбрана в Южна Украйна е зад гърба им и напредването вече ще бъде по-ефективно, съобщава Reuters.

Украйна вече се приближава към целта си да покрие целия терен между тях и Азовско море, разделяйки окупационната армия на Путин на две, съобщава CEPA.

„Украйна ще ускори настъплението на южния фронт“

На 26 август командир, воюващ на юг, каза на Ройтерс, че укр. сега силите ще могат да напредват по-бързо.

Тъй като Украйна се стеснява в тази търсена територия на няколко места по фронтовата линия, нейната ракетна артилерия може да удари руския сухопътен мост от различни ъгли.

„След това имаме (град) Бердянск и още повече. Веднага изясних на моите бойци: нашата цел не е Роботайн, нашата цел е (Азовско море)“, украинският командир , който използва позивната „Скала“, едноименна с батальона, който ръководи, каза пред Ройтерс.

Украинските войски вече са навлезли в територии, където има само „руски логистични“ групи и където той даде да се разбере, че очаква Пробивът на руската отбрана ще бъде по-лесен.

Руските военни блогъри са мрачни

Ръководителят на Съвета на началник-щабовете на САЩ, ген. Марк Мили, също потвърди тази седмица, че Украйна най-накрая си проби път през първата отбранителна линия на Русия.

В последната си оценка базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) каза, според CNN, украинските сили „напреднаха по-близо до Втората руска отбранителна линия в района на Роботине... допълнително разширява пробива им в руските отбранителни линии в района."

Мрачните руски военни блогъри изглежда са съгласни с оценките за украинския успех.

Един руски блогър, пишещ за възхода на бойното състояние на Украйна, каза: „Копелетата бързо напредват, прикрити от артилерийски удари.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР