Украйна трябва да мобилизира повече военнослужещи, за да успее да

...
Украйна трябва да мобилизира повече военнослужещи, за да успее да
Коментари Харесай

Германски генерал: Киев трябва да мобилизира повече военни, за да успее да отблъсне руските сили

Украйна би трябвало да активизира повече военнослужещи, с цел да успее да отблъсне съветските сили, съобщи бригаден военачалник Кристиан Фройдинг от немския Бундесвер, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Украйна сигурно ще би трябвало да активизира повече военнослужещи - въпреки и единствено поради броя на жертвите, доколкото се вижда ", сподели през днешния ден пред немската медийна група " Редакционснецверк Дойчланд " (RND) военачалник Фройдинг, който управлява ситуационния център за Украйна в министерството на защитата на Германия.

Генерал Фройдинг уточни и нуждата от възобновяване на украинските елементи, някои от които са били на фронта в продължение на 24 месеца. В Украйна в този момент се разискват типът и обсегът на мобилизацията, отбелязва ДПА.

Германският бригаден военачалник се отнесе сериозно към известията за различия сред украинския президент Володимир Зеленски и главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни.

" Не можем да надникнем зад кулисите ", сподели Фройдинг. " Но, несъмнено, следим тези полемики сред военното и политическото управление. И се надяваме, че Украйна ще резервира единството, което я направи мощна в отбраната на страната през последните месеци и години ", уточни той.

" Подобна полемика е също и признак за една демократична страна. Но в дълготраен проект тя не благоприятства напъните в региона на защитата ", добави военачалник Фройдинг.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР