Украйна трябва да мобилизира 500 хиляди души в условията на

...
Украйна трябва да мобилизира 500 хиляди души в условията на
Коментари Харесай

FT:Украйна е на прага на нова вълна на мобилизация на 500 000 души, хората масово не искат да воюват

Украйна би трябвало да активизира 500 хиляди души в изискванията на всеобщото отвращение на мъжете в наборна възраст да отиват да водят война на фронта. В момента Върховната Рада работи над закон за мобилизацията, който би трябвало да приготви законодателната база за новата вълна на апел в армията. Както написа Financial Times, новите сили са предстоящи с неспокойствие от изтощените военни, които са на фронта повече от 2 години без ротации и на практика без отпуски, предава " Фокус ".

" Две години без спиране, без ротация - несъмнено, моралът е невисок и това убива мотивацията. Имаме потребност или от ротация, или от постоянен отпуск, с цел да си починем качествено ", споделя парашутистът Иля, който имаше единствено 25 дни отпуск през двете години на война.

Сред аргументите, заради които мъжете се пробват да избегнат набор на фронта, съгласно военния е безсрочната работа в Украйна. Но, споделя Иля, " в случай че хората не дойдат, няма да можем да си починем “.

Новият закон за готовност има за цел да актуализира правната рамка на страната преди предстоящата мобилизационна вълна тази година, по време на която могат да бъдат призовани до 500 000 души.

Усилията значително бяха ориентирани към подмяна на 330 000 изтощени бойци, които сега са на бойното поле, споделят от украинското министерство на защитата. Останалите новобранци ще заменят загубите и ще посрещнат други военни потребности според от обстановката на бойното поле.

Но законът се оказва спорен. Украинските законодатели вкараха повече от 4000 ремонти.

Резервът от мъже, които желаеха непринудено да пазят Украйна, е привършен, а забележителна част от мъжете в призивна възраст не желаят да отидат на фронта.

До момента са мобилизирани мъже на 27 години, само че междинната възраст на бойците на бойното поле е над 40 години. Предложение за понижаване на наборната възраст до 25 години провокира гневна реакция от страна на политици, които настояват, че би било самоубийство нацията да изпрати най-младите си в окопите.

Данните за мъжкото население на Украйна, оповестени от парламентарната комисия по икономическите въпроси, демонстрират, че от 11,1 милиона украински мъже на възраст от 25 до 60 години единствено към 3,7 милиона дават отговор на изискванията за готовност. Други мъже или се бият, или са с неработоспособност, в чужбина или са предпазени за работа в производството.

" Не се опасявам да призная, че не желая да умра. Трябва да решиш какво обичаш повече: фамилията или страната си ", споделя украинецът Ярослав, който се опита да избяга от Украйна предишното лято.

Освен страха от гибел или неработоспособност, съгласно изследване на Info Sapiens, главните проблеми на тези, които са се пробвали да избегнат мобилизацията, са незадоволителната подготовка, неограниченият период на службата и неналичието на оръжие и муниции.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР