Украйна трябва да бъде буферна зона“ извън ЕС и НАТО.

...
Украйна трябва да бъде буферна зона“ извън ЕС и НАТО.
Коментари Харесай

Орбан: Украйна трябва да бъде „буферна зона“ извън ЕС и НАТО

Украйна би трябвало да бъде „ буферна зона “ отвън Европейски Съюз и НАТО. Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Украйна би трябвало да бъде оставена като „ буферна зона “ сред Русия и Запада, предоставяща избрани гаранции за сигурност, само че не и приемане в Европейски Съюз или НАТО.
Това съобщи унгарският министър председател при диалог с някогашния австрийски канцлер Волфганг Шусел като част от медийния план European Voices. Фрагмент от диалога, оповестен от Die Presse, притегли огромно внимание в унгарските медии, оповестява European Truth.

„ Харесва ли ви или не, харесва или не на украинците, Украйна е на картата – там, където е. Най-добрата вероятност е тя да бъде буферна зона сред Русия и Запада – несъмнено, с гаранции за сигурност.Ако това не помогне, Украйна ще загуби територия.

Русия ще унищожи Украйна още веднъж, още веднъж и още веднъж. Русия в никакъв случай няма да одобри появяването на членка на Европейски Съюз и НАТО като Украйна на нейните граници, в никакъв случай “.

В същото време унгарският министър председател счита, че през 2008 година в действителност е било допустимо Украйна и Грузия да бъдат признати в Европейски Съюз и НАТО.

Но тази опция е била пропусната, а с нея и „ вероятностите на Украйна за бъдещо участие в Европейски Съюз и НАТО. ”

В отговор на забележката на Шусел, че примирието в този момент на процедура би означавало проваляне за Украйна, Орбан сподели, че оценката може да зависи „ от това по какъв начин да гледаме в бъдещето “, тъй като с продължаването на горещата фаза на войната Украйна може да загуби още повече територия.

Унгарският министър председател не се съгласи и с причините, че участието на Украйна ще отбрани Европа, защото съвсем всички членки на Европейски Съюз към този момент са членове на НАТО и този съюз е по-силен от Русия.

„ Няма опасност Русия да нападне страна-членка на НАТО “, споделя Виктор Орбан.

Той също по този начин изрази мнение, че Русия в никакъв случай няма да одобри Украйна на съществено като сътрудник в договарянията, „ единствено Съединени американски щати и може би Европейски Съюз “.

Шусел означи, че няма убеденост, че може да се има вяра на споразуменията с Русия. Орбан отговори на това, че съгласно него това „ не е въпрос на доверие, а на мощ “.

„ Ние, европейците, не сме задоволително мощни, с цел да ни вземат руснаците на съществено. Това е тест за мощ. Това е война. Трябва да демонстрираме мощ и ясно да предадем на руснаците: ние имаме свои ползи, те имат свои и въз основата на това можем да се договорим за нещо “, означи Виктор Орбан.

Руско-украинската война няма да завърши през 2024 година

Той изрази мнение, че руско-украинската война няма да завърши през 2024 година И е належащо „ като най-малко да се обезпечи преустановяване на огъня и да се стигне до обстановка, в която могат да се водят договаряния “.

Освен това Орбан счита, че Европа не може да поддържа Украйна с задоволително оръжия, тъй като в обществата на европейските страни „ към този момент считат помощта за прекомерно огромна “.

„ Не можем да си позволим да оказваме помощ на Украйна, до момента в който тя печели с военни средства “, добави унгарският министър председател.

Ръководителят на унгарското външно министерство се оплака, че унгарското държавно управление е етикетирано като „ другари на Путин “. Въпреки че в действителност то просто нарушава „ стратегически въпроси “.

Междувременно шведската последна десница разгласи, че ще напусне групата си в Европейския парламент, в случай че партията на Орбан бъде призната там.

Източник –European Truth/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР