Украйна така и не видя 5000 каски, които Германия обеща

...
Украйна така и не видя 5000 каски, които Германия обеща
Коментари Харесай

Офисът на Зеленски упрекна Германия за 5000 каски

Украйна по този начин и не видя 5000 каски, които Германия даде обещание да достави още през януари 2022 година Това сподели Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски, в ефира на Feigin Live.

„ Германският народ би трябвало да се оправи със своите политици “, акцентира служителят и добави, че Киев въпреки всичко получава гранатомети, противотанкови оръжия и муниции от Федерална Република Германия.

Припомняме, по-рано немското министерство на защитата удостовери, че Германия ще даде военна помощ на Украйна. Говорим за пет хиляди каски. Кметът на Киев Виталий Кличко назова решението " смешка ".

" 5 хиляди каски са просто смешка. Какво ще ни изпрати Германия идващия път като поддръжка? Възглавници? ", попита политикът в диалог с кореспонденти. Кличко добави, че политиката на Германия по този въпрос „ го оставя без думи “.

Подобно мнение изрази и украинският дипломат в Берлин Андрий Мелник, който оцени помощта от Германия като алегорична и я назова „ капка в морето “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР