Украйна строи собствена линия Мажино“, пише El Mundo. Киев е

...
Украйна строи собствена линия Мажино“, пише El Mundo. Киев е
Коментари Харесай

El Mundo: Украйна строи своя линия Мажино, имитира защитната тактика на руските сили

Украйна строи лична " линия Мажино “, написа El Mundo. Киев е пристъпил към създаване на отбранителна тактика, която имитира тактиката, употребена от Русия в Запорожие, с цел да спре миналогодишната контраатака на украинските въоръжени сили.

Испанското издание беседва в региона на Орехов с украинските военни, които към този момент основават отбранителни укрепления. Според тях към този момент се строи и втората отбранителна линия, разяснява " Фокус ".

" Това не е непрекъсната линия, като съветската. Ние сътворяваме отбранителни пунктове на хълмовете “, споделя един от украинските военни офицери пред изданието.

Както акцентира El Mundo, макар че Зеленски и неговите съветници отхвърлят да признаят обществено, че всеки предполагаем проект за нахлуване на украинската войска зависи от идната огромна доставка на помощ от съдружниците на Киев, това, което несъмнено може да се каже, е, че както на север, по този начин и на югоизток войските са получили една и съща заповед: " Задръжте линията “.

" Не можем да продължим нашата атака. Руската войска към този момент не е същата като през 2022 година “, призна някогашният украински президент Петро Порошенко.

Русия има предимство освен в числеността на военнослужещите, само че и в авиацията, артилерията, средствата за радиоелектронна битка, а също и в броя на безпилотните самолети. Комбинацията от разследващи безпилотни самолети " Орлан-10 " и ударни безпилотни самолети " Ланцет " се трансформира в съществено предизвикателство за Киев.

Освен това индустриалният потенциал на безпилотни летателни апарати в Русия надвишава 100 хиляди на месец, до момента в който в Украйна, съгласно специалисти, те не доближават и половината от тази цифра.

В същото време западната помощ за Украйна внезапно понижа. Институтът за международна стопанска система в Кил (Германия) пресметна, че сред август и октомври предходната година това понижение е достигнало 90% по отношение на 2022 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР