Украйна спешно се нуждае от допълнителна финансова помощ от Запада,

...
Украйна спешно се нуждае от допълнителна финансова помощ от Запада,
Коментари Харесай

Financial Times: Украйна без финансова помощ от Запада не може да избегне икономическа катастрофа

Украйна незабавно се нуждае от спомагателна финансова помощ от Запада, в противоположен случай страната не може да избегне икономическа злополука. Това написа в сряда английският вестник Financial Times, цитирайки някогашния заместник-ръководител на Централната банка (ЦБ) на републиката Олег Чурия, предава ТАСС.

Както отбелязва изданието, Киев „ няма да може да продължи [съпротивата], без да усили размера на макрофинансовата поддръжка до 4-5 милиарда $ на месец “. От началото на специфичната военна интервенция на Русия (СВО) в Украйна западните страни превеждат на републиката към 2,5-3 милиарда $ месечно, прецизира вестникът.

Financial Times отбелязва още, че на фона на продължаването на СВО на Руската федерация старите ограничения на Киев за стабилизиране на стопанската система „ губят успеваемост “. По-специално, запасите на Централната банка на Украйна бързо се изчерпват.

В същото време държавното управление се опасява да вземе решение за повишение на налозите, тъй като „ стопанската система [на републиката] е слаба “. Киев също е комплициран по въпросите на паричната политика. Правителството не изключва " няколко талази на обезценка на гривната " в близко бъдеще, което ще докара до " по-нататъшно повишаване на вноса " и в допълнение ще усили потребността на Украйна от външна финансова поддръжка.

Без промени в настоящата икономическа политика Киев " рискува да получи възходяща инфлация, изчерпани запаси, валутна рецесия и банкова суматоха ", заключава вестникът.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР