Украйна смята, че повече от 19 500 деца са били

...
Украйна смята, че повече от 19 500 деца са били
Коментари Харесай

Русия е отвлякла 20 000 деца от Украйна от началото на войната

Украйна счита, че повече от 19 500 деца са били отвлечени и нелегално отведени в Русия от началото на съветската инвазия на украинска територия, съобщи ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак.
Прочетете още
" Русия е направила ужасни закононарушения в хода на войната си против Украйна, само че депортирането и насилственото похищение на деца, които са най-уязвимите ни същества, е едно от най-жестоките закононарушения против човечеството след Втората международна война ", безапелационен бе Ермак.

Броят се базира на данни на Организация на обединените нации. Предполага се, че към 3900 от тези деца са сираци или са без родители. Ермак разкритикува Русия, че всеобщо депортира и преселва украински деца. Това е част от държавната политика за заличаване на тяхната еднаквост, акцентира Киев.

Москва отхвърля да даде на Украйна или на интернационалните институции информация за ориста на децата. Досега е било допустимо украинските деца да бъдат върнати в родната им страна единствено в обособени случаи.

Вчера беше основана работна група, която да сплотява напъните на украинското държавно управление, партньорски страни и интернационалните организации и която ще работи за връщането на децата в родината им. Тя има за цел да създаде механизми за непринудено събиране на децата с техните родственици и да помогне за превъзмогване на пропуските в интернационалното законодателство за протекция на детето. Заедно с Ермак работната група се управлява от английския юрист и член на Камарата на лордовете Хелена Кенеди.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР