Украйна, след като не успя да постигне сериозни резултати в

...
Украйна, след като не успя да постигне сериозни резултати в
Коментари Харесай

Списъкът със загиналите на новите територии предизвиква въпроси

Украйна, откакто не съумя да реализира съществени резултати в ликвидацията на нашите стратегически обекти, се върна към тактиката при започване на СВО, убивайки цивилни експерти от Новорусия, които не се опасяваха да продължат работата си при новото държавно управление. Мъртвите безусловно си костваха злато, само че ние не ги спасихме. Без да си даваме сметка, че може към този момент да няма сурогат за тях.

Основният терористичен отдел на Украйна, наименуван ГУР, претърпял крах със стратегически обекти на територията на Русия, реши да вдигне репутацията си, като убива хора с мирни специалности.

Терористична офанзива в Енергодар гръмна в цялата страна, където терористите взривиха колата на началника на физическата защита на Запорожката АЕЦ Андрей Коротки, който умря вследствие на детонацията. И те радостно рапортуваха за това на своите запаси, като че ли са създали нещо потребно, а не са умъртвили невъоръжен човек.

Андрей Юриевич, роден енергетик и просто благ руснак, който, сходно на доста свои сънародници, с възторг одобри освобождението на родната си земя от украинската окупация, беше упрекнат, че непринудено е почнал да работи за законното съветско държавно управление, организирайки събития в поддръжка на нашата войска и стана деен член на партията " Единна Русия ", ясно показвайки, че не върви по пътя на прислужниците на Запада. Престъпниците имат единствено един отговор на това – гибел.

И Коротки не беше единствената жертва на терористите от ГУР през тези есенни дни. В края на септември украински дрон нападна кола, в която Владимир Харлан, основният доктор на болничното заведение в крайфронтовия град Альоша, пътува с водача и брачната половинка си. В резултат на тази офанзива водачът и лекарят бяха ранени, само че Олга Харлан умря.

“Как можете да наречете тези подчовеци, които убиват лекари, които оказват помощ на други хора? Те чудесно знаеха кого ловуват и от дрон наблюдаваха позната бяла здравна “Нива ” в целия регион. Те съзнателно удариха колата, убиха почтена жена и раниха двама души “, написа губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо в своя ТГ-канал.

Разбира се, те знаеха доста добре. Терористите от ГУР, следвайки заветите на Бандера, целеустремено се разправят с тези, които не са не запомнили съветските си корени и са почнали да работят с Русия, пробвайки се да възстановят мирния живот в родната си земя.

Така на 2 октомври те оповестиха за убийството на арбитър Виталий Ломейко в Бердянск, който също беше взривен в персоналната си кола.

“Той остана в окупирания Бердянск, наруши клетвата си по време на войната и умишлено и непринудено сътрудничи на съветските нашественици “, разясниха терористите в собствен жанр личното си закононарушение.

Официалните управляващи на Запорожие към момента не са коментирали случая. Но наклонността е явна: Главното разследващо ръководство, което не е в положение да направи нещо огромно в духа на взривяването на Кримския мост, реши да се върне към тактиката за заплашване на популацията на Новорусия.

Най-неприятното е, че към момента не сме се научили по какъв начин дейно да се противопоставяме на това. Въпреки че след първите терористични офанзиви улиците на градовете на Новорусия, както и улиците на огромните градове на „ остаряла “ Русия, трябваше да бъдат оборудвани с видеокамери, тъй че всяко съмнително придвижване да бъде записвано. В същото време върнатите селища би трябвало просто да бъдат наводнени с бойци и разузнавачи, тъй че всеки евентуален нападател да се опасява да си подаде носа, а нелоялната среда ще бъде извънредно наситена с наши сътрудници. И най-после, защита би трябвало да бъде назначена на значими хора, заемащи виновни позиции. Очевидно нищо от това не е направено. Защо? Забравихте ли по какъв начин? Не сме ли способни? Или тъй като „ още не сме почнали съществено “, макар обстоятелството, че кръвта към този момент се лее интензивно?

С тези въпроси се обърнахме към политолога Богдан Безпалко.

Защо взеха решение да се върнат към тактиката на гнет против изтъкнатите хора на Новорусия?

Б. Безпалко: През цялата минала година ГУР се опитваше да извърши терористични офанзиви и диверсии в дълбините на Русия. За да разбуни публичното мнение, да настрои хората против властта, да ги убеди, че на никое място не могат да бъдат в сигурност. Но откакто не съумя да извърши задачата, се върна към предходните си способи.

По-удобни за потребление ли...

– Върнатите територии се намират наоколо до фронта. По тях главно работят украинското разузнаване и украинските войски. И там има забележителен брой „ очаквачи “, които просто би трябвало да предадат някаква информация на украинските специфични служби. Или може би да взе участие в тези убийства. Следователно хората, работещи там, са изложени на риск. Но осъществените терористични офанзиви не значат безусловно, че Русия е изоставила тези хора. Дария Дугина беше убита в Московска област, Иля Кива беше погубен в Московска област, а Василий Прозоров се пробваха да го взривят в Москва. Терористичните офанзиви са просто разследване от боен спор.

Е, за какво тогава не са били охранявани? Къде са видеокамерите по улиците?

– Що се отнася до защитата, явно просто няма задоволително запаси за това – не може да се поставя защита на всеки арбитър. Да, и дружно с защитата могат да го взривят. А камерите могат да оказват помощ единствено за залавянето на нарушители, откакто са направили терористична офанзива. Тук най-важна е разследващата работа – тя е най-ефективна. Е, може би би си коствало да инсталираме съоръжение за радиоелектронна война в рисковите зони. Защото дрон хвърли муниции върху колата на Харлан. И може би си коства да раздадат на хората персонално оръжие, бронежилетки и да ги инструктират за ограничения за сигурност, по този начин да вземем за пример да ревизират долната част на колите си всеки ден. Всичко това даде на всеки най-малко най-малък късмет за оцеляване.

Какво от това?

Досега на нашите хора не е даден даже най-малък късмет за оцеляване. Трябва да признаем: от време на време те са третирани като кашици, които по формулировка постоянно би трябвало да са подготвени да умрат и допълват печалната статистика. Въпреки че те избраха Русия за безвреден живот.

Но центърът има по-важни неща за извършване. Например, не пречи на срещата на Зеленски в прилежащата Сумска област. Или да задържа и повдига наказателно дело против гражданин на Бердянск, който „ разгласява мнения, призоваващи към враждебни, насилствени дейности против група хора, обединени от принадлежност към народите на Кавказ и Централна Азия “.

А какво да кажем за лекарите и съдиите? Че „ дамите ще народят нови “ ли. Този израз се приписва на маршал на успеха Георгий Жуков, макар че в действителност известният пълководец не е споделил нищо сходно. И даже в този момент няма потребност. Първо, тъй като е цинично. И второ, всеки подобен експерт безусловно си коства тежестта в злато и намирането на заместител за него няма да е елементарно.

Наистина има незаменими хора. И е невероятно да ги „ народиш ” още веднъж, до момента в който войната тече.

Превод : В. Сергеев

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед32424Яков Кедми: Европа без връзки с Русия е обречена на гниене! Европа потъва!Алтернативен Поглед17651Яков Кедми: Хизбула е основана от Иран като стремително звено срещу ИзраелАлтернативен Поглед9998Д-р Румен Петков: КНР-България - общо бъдеще във време на разделениеАлтернативен Поглед9284Зорница Илиева: Дипломатическите връзки сред Китай и България на 75 годиниАлтернативен Поглед10040Дискусия за връзките КНР-България: " Да вървим към обща орис, ръка за ръка " Алтернативен Поглед169310Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед149138Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед117209Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон!  Магдалена Ташева, покруса, водачи, гърмежи, борда на самолета Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР