Украйна си е върнала още 130 военни от руски плен.

...
Украйна си е върнала още 130 военни от руски плен.
Коментари Харесай

Украйна си върна още 130 военни от руски плен

Украйна си е върнала още 130 военни от съветски плен . За огромната замяна се оповестява тази заран, а Координационният щаб разгласява и видео в обществените мрежи. Посочва се, че размяната е станала на няколко стадия в последните няколко дни. В известието на Генералния щаб на украинските въоръжени сили се показва броя " освободени " - общо 230.

Ръководителят на президентската администрация на Украйна Андрий Ермак показва, че в размяната са включени военни, граничари, чиновници от Националната армия, моряци, офицери, редови войници и сержанти . Те са били пленени от регионите на Бахмут, Соледар, Запорожие и Херсон.

" Нашите хора се завръщат по домовете си ", съобщи ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак.

48 от 130 освободени през днешния ден бранители са считани за изчезнали. Някои от избавените имат пострадвания, голям брой пострадвания и изгубени крака. Най-възрастният от освободените бранители към този момент навърши 58 години, най-младият е на 21 години.

Руската страна още не е удостоверила за размяната. Няма известия и за това по какъв механизъм се е направила тя. Пресслужбата на Евгений Пригожин в Телеграм, която се цитира от държавната ТАСС оповестява, че по случай Великден персонално ръководителят на " Вагнер " е разпоредил предаването на огромен брой пленници.
 Русия и Украйна си размениха по 100 военнопленници
Русия и Украйна си размениха по 100 военнопленници

Това е следващата замяна на пленници сред двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР