Украйна ще започне да получава танкове Leopard-1 от Дания преди

...
Украйна ще започне да получава танкове Leopard-1 от Дания преди
Коментари Харесай

До лятото Дания ще предаде на Украйна 100 танка Leopard-1

Украйна ще стартира да получава танкове Leopard-1 от Дания преди лятото. Временно изпълняващият длъжността министър на защитата на Дания Троелс Лунд Поулсен заяви това в понеделник по време на брифинг с министъра на защитата на Украйна Олексий Резников в медийния център Украйна - Одеса, представен от Главред.
 
" Ще стартираме да доставяме танкове Leopard 1 на Украйна преди лятото. И тогава, надяваме се, гледайки половин година напред, ще бъде допустимо да дарим към 100 танка Leopard 1 и това, ще кажа, ще бъде доста нещо за украинската войска ", сподели Поулсен.
 
 Алексей Резников и Лунд Поулсен Алексей Резников и Лунд Поулсен Източник: Медиен център Украйна
Той също по този начин означи, че през идващия месец Украйна може да получи артилерийски оръдия " Caesar ", на които украинските военни към този момент упражняват в образователните бази в Дания. " В близко бъдеще ще чуем " Леопардите " да реват с датски акцент ", сподели Резников.
 
Припомняме, че на 20 март, командването на норвежките въоръжени сили заяви, че е доставило осем танка Leopard-2 на Украйна. В началото на април, Норвегия и Дания оповестиха, че ще дарят на Украйна 8000 артилерийски снаряда. 155-милиметровите артилерийски муниции на НАТО допълват дарението на Дания от 19 самоходни гаубици " Caesar ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР