Украйна ще трябва да танцува не чуждото тангоАлександър Лукашенко се

...
Украйна ще трябва да танцува не чуждото тангоАлександър Лукашенко се
Коментари Харесай

На срещата с Лукашенко Путин зловещо обеща на всички да танцуват „барышня“

Украйна ще би трябвало да танцува не непознатото танго

Александър Лукашенко се срещна с Владимир Путин ден след договарянията с Ким Чен-ун и за първи път след гибелта на Евгений Пригожин. Логично беше да се подозира, че Батка е решил да разбере какво да прави с остатъците от ЧВК Вагнер, ситуирани в Беларус, само че тази тематика не беше повдигната обществено в диалога. Но Ким продължава да бъде героят на деня.

Владимир Путин даде обещание да приказва в детайли за срещата си с ръководителя на Северна Корея, а Лукашенко предложи да се намерения за планове „ за трима “. „ Ще има работа и за Беларус “, уверен е той.

Лидерите на Русия и Беларус постоянно са поддържали близки контакти, само че тази година счупи всички върхове. Лукашенко идваше при Владимир Путин всеки месец като се изключи януари, март и август. И когато той не идваше, президентите постоянно се обаждаха по телефона. И постоянно повече от един път.

Това посещаване в Сочи се оказа непринудено. Нито Москва, нито Минск не оповестиха нищо авансово: фактът, че Бащицата лети някъде, стана прочут от телеграм канал, за който се счита, че се ръководи от неговия прессекретар Наталия Ейсмонт.

Точната дестинация на президентския аероплан не беше посочена в известието: едвам когато самолетът към този момент беше във въздуха, Кремъл посочи, че срещата ще се организира в Сочи. И това въобще не е изненадващо: на брега на Черно море е така наречен, кадифен сезон.

За това, че Батката отиваше освен на работа, само че и да се поотпусне, се потвърждава и от спокойния му тип. Лукашенко слезе от самолета със спортно яке и маратонки. Дойдох при Путин без наложителната вратовръзка за публични събития.

Между другото, за разлика от договарянията с Ердоган и други посетители от далечна чужбина, които ВВП в последно време приема в санаториума Рус, договарянията с беларуския водач се организираха в резиденцията на президента - Бочаров бързей.

Очертавайки тематиката на срещата, Владимир Путин сложи преди всичко икономическите въпроси и въпросите на съюзната страна.

„ Имаме взаимни отговорности в това отношение. Има потребност, коства ми се, да се съпоставят бележките по някои въпроси “, сподели той. Путин напомни, че неотдавна се е срещнал с водача на Северна Корея, разискал е с него обстановката в района и също има защо да се приказва. „ И, несъмнено, (ще говорим) за нашия най-наболял въпрос – обстановката в украинското направление, към украинската рецесия “, разясни той.

Александър Лукашенко незабавно разбра за какви отговорности загатва президентът в границите на съюзната страна. „ Имаше не просто спирания, а известни усложнения на пазара на горива. Ние стабилизирахме обстановката, доставихме толкоз, колкото имаше потребност Руската федерация, колкото изиска държавното управление, съгласно мен, по 60 хиляди дизелово гориво и бензин “, увери Лукашенко, разяснявайки горивната рецесия, която продължава в Руската Федерация от началото на август.

Той даде да се разбере, че намаляването на компенсацията (амортисьора), което беларуските производители получават от съветския бюджет, няма да повлияе на доставките на братската страна: „ Ако е належащо в допълнение да се понижат доставките за външните пазари и да се усили вътрешното ползване, това не е проблем. " Въпреки това, познавайки батя, не е изключено въпросът с амортисьорите в последна сметка да се трансформира в предмет на пазарлък.

Лукашенко не можа да скрие възхищението си от издръжливостта на съветския президент, който цяла седмица работи в условия на тежък джетлаг (часовата разлика с Далечния изток е 7 часа), върна се в Москва за един ден, с цел да организира Съвета за сигурност и още веднъж отлетя за Сочи. „ Времето е доста мъчно за вас – въпреки всичко полетите са такива – и вие намерихте време да се консултирате, да обсъдите нашите дейности за бъдещето “, сподели той с възприятие или на признателност, или на изненада.

Владимир Путин напомни, че е посетил и няколко огромни строителни обекта, по-специално в газохимията. И на място се убедих, че и Западът не съумя да забави развиването на тази промишленост. „ Възстановихме всички пълномощия! Абсолютно всичко! В близко бъдеще ще бъдат въведени големи предприятия от международен мащаб. Да, в действителност, нещо би трябвало да се поизмени, тук-там би трябвало да се държим по-скромно, само че облагата е явна “, сподели Путин с възторг, като даде обещание да се задълбочи по тази тематика по време на договарянията. Но Лукашенко незабавно разбра главното. „ Опитаха се да ни огънат крепко, само че нищо не се случи. Напротив, по някакъв метод се активизираха ”, удостовери той.

По думите на „ Батката “, той на драго сърце е гледал Ким Чен Ун и Владимир Путин на космодрума Восточни - „ тъй като самият той е бил там преди “. „ Мисля, че можем да помислим за съдействие някъде „ за трима “. Знам, че корейците имат огромен интерес към вас - мисля, че и Беларус ще откри работа там, като се вземат поради проблемите, които съществуват ", - предложи услугите си Лукашенко.

И като свършек той даде обещание да опише на Путин за срещата си с „ един доста прочут и напреднал човек “ - водача на Екваториална Гвинея Теодоро Обианг Нгуема, който неотдавна посети Беларус (срещата на Путин с господин Нгуема трябваше да се състои на 27 юни, само че след опита за прелом на 24 юни тя беше анулирана без обяснение).

Обикновено след протоколната част водачите се отдръпват за договаряния, а след приключването им, в случай че е належащо и по взаимно единодушие, отиват при публицистите. Този път обаче всичко не мина по познатия сюжет и въпросите на медиите пристигнаха незабавно откакто Путин и Лукашенко размениха встъпителни думи.

Явно Кремъл има незабавна потребност да разяснява най-резонансните тематики от седмицата, които нямат нищо общо с руско-беларуските връзки. По-специално Путин беше помолен да приказва за военно-техническото съдействие с КНДР и вероятностите за договаряния сред Русия и Украйна.

Въпреки това, когато задаваше последния въпрос, неговият създател по някаква причина неправилно изтълкува думите на Антони Блинкен, който, говорейки за опцията за кротичък развой, употребява известния британски идиом „ за танго са нужни двама “ (за танго - това е, за договаряния - нужни са двама)

В тълкуването на журналиста обаче фразата на държавния секретар звучеше по този начин: „ Русия и Украйна към момента ще танцуват своето танго “. И това изрично не се хареса на Владимир Путин.

„ Тангото, несъмнено, е положително нещо. Но за Украйна е по-важно да не не помни хопака “, означи той саркастично, „ Иначе от самото начало ще танцуват под непозната музика и по непозната мелодия “.И апропо, по този начин или другояче на всеки ще се наложи да танцуват „ барыня “ /госпожица/ или, в най-хубавия случай „ казачок “.

Що се отнася до договарянията, всичко е същото: Русия, съгласно В.В. Путин, в никакъв случай не ги е отказвала. Ако другата страна ги желае, „ дано го каже непосредствено “. Но до момента не сме чули нищо.

Президентът увери, че съветската войска няма потребност от доброволци от КНДР - 300 хиляди руснаци към този момент са се присъединили непринудено и са подписали контракти. Да, заплащат им за това. Но това не е основното, с цел да рискуват живота си - преди всичко мъжете, съгласно Путин, се управляват от най-висши патриотични съображения.

Той акцентира, че до момента в който развива връзките с КНДР, Кремъл е наясно с „ някои особености, свързани с Корейския полуостров “. (Позовавайки се на глобите на Съвета за сигурност на ООН) „ Ние в никакъв случай не нарушаваме нищо и в този случай няма да нарушим нищо “, увери той.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР