Украйна ще се върне на масата за преговори с Русия

...
Украйна ще се върне на масата за преговори с Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Преговори с Русия само след като окупаторите напуснат завзетите след 24 февруари земи -

Украйна ще се върне на масата за договаряния с Русия единствено откакто Кремъл върне украинските територии, окупирани след 24 февруари, съобщи президентът Володимир Зеленски в изявление за японския вестник NHK.

" Сигурен съм, че би трябвало да си върнем всички наши територии, само че ще би трябвало да платим избрана цена. Искаме да я (Украйна) върнем в положението ѝ преди 24 февруари. Тогава ще седнем на масата за договаряния ", сподели Зеленски, като добави, че без деокупация на завзетите територии след почналото огромно навлизане на съветски войски договарянията с Русия за преустановяване на огъня " ще бъдат сложни ".

Зеленски означи, че Крим и Донбас са украинска благосъстоятелност, само че в този момент той вижда главната задача в освобождението на районите, завзети за три месеца.

Според него украинските въоръжени сили са способни да си върнат всички земи, окупирани от Русия. След като светът видя способността на Украйна да се опълчи на агресора, повярва в нейната победа и се сплоти, с цел да помогне на украинския народ - бъдещата победа стана още по-осезаема, споделя Зеленски.

" Светът даде на Украйна три дни за окупацията на цялата страна от руснаците. Но виждате ли - към този момент са минали не три дни, не 30 дни, а три месеца. Обединихме света към Украйна... Не мисля, че опитът на Русия ще бъде сполучлив, тъй като светът се сплоти към Украйна ", акцентира Зеленски.

По-рано той назова изискване за среща с Путин - украинският държавен глава е подготвен да се срещне с съветския президент единствено с цел да постави завършек на войната.

Според съветника му Михайло Подоляк договарянията с Русия не са завършили, а са били прекъснати, тъй като всяка война приключва с договаряния. По думите му договарянията на Зеленски с Путин ще се проведат, в случай че украинският президент има потребност от тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР