Украйна ще се присъедини към НАТО. Въпросът не е дали,

...
Украйна ще се присъедини към НАТО. Въпросът не е дали,
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна ще се присъедини към НАТО. Въпросът не е дали, а кога

" Украйна ще се причисли към НАТО. Въпросът не е дали, а по кое време ", сподели Столтенберг в публикувано през днешния ден видеообръщение.

На втората годишнина от съветското навлизане в Украйна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази убеденост, че бъдещето на Украйна е в западния защитителен съюз.

Руските сили започнаха пълномащабно навлизане в по-малката прилежаща страна в ранните часове на 24 февруари 2022 година. " Докато ви приготвяме за този ден, НАТО ще продължи да поддържа Украйна. За вашата и за нашата сигурност ", сподели Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО дефинира обстановката на фронта като " извънредно сериозна " и сподели, че " няма никакви признаци " съветският президент Владимир Путин да се готви за мир.

В същото време Столтенберг похвали украинските сили. " Вие си върнахте половината от територията, завзета от Русия. Изтласкахте Русия от огромни региони при Черно море. И нанесохте тежки загуби на съветските сили ", сподели той.

Столтенберг означи, че страните членки на НАТО са дали до момента на Киев помощи в размер на милиарди долари. " На път сме да окажем още поддръжка ", даде обещание той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР