Украйна ще се присъедини към ЕС, въпросът е дали някой

...
Украйна ще се присъедини към ЕС, въпросът е дали някой
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна ще се присъедини към ЕС, въпросът е дали някой е в състояние да забави този процес

Украйна ще се причисли към Европейски Съюз, въпросът е дали някой е в положение да забави този развой, съобщи през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба при идването си за присъединяване в съвещанието на своите европейски сътрудници в Брюксел.

Той регистрира, че Киев извършва поставените условия и към този момент са признати три от четирите основни законодателни промени, свързани с битката с корупцията и правата на малцинствата. По неговите думи Европейският съвет тази седмица следва да одобри исторически решения, свързани с разширението на Европейски Съюз и предизвести, че другояче последствията ще бъдат тежки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не мога да си показва разрушителните последствия, в случай че Европейският съвет не успее да одобри тези решения - освен за Украйна, а и в по-широк проект за разширението на Европейски Съюз, сподели Кулеба. По неговите думи за украинците би било доста демотивиращо, в случай че Европейски Съюз не може да извърши дадените обещания.

Според Кулеба изпълняването на поставените условия от Киев би трябвало да докара до отпадане на аргументите Унгария да се въздържа да поддържа началото на присъединителните договаряния с неговата страна. Той означи, че през днешния ден му следва първа среща с унгарския външен министър от началото на войната, подхваната от Русия.

В дух на съдействие и съвместен интерес чакаме Европейски Съюз да вземе решение, което регистрира направените от нашата страна старания и да даде начало на договарянията за присъединение. Дойдох да изразя ясно готовността на Украйна да извърши задачите за начало на присъединителните договаряния, съобщи Кулеба.

Той уточни, че решение чакат въпросите за договарянията за присъединението на Украйна към Европейски Съюз, за обезпечаване на европейска финансова и военна помощ за Киев, за налагане на още наказания против Москва. Имаме потребност от изтребители Ф-16, от дронове и непрекъснати доставки на муниции, от още системи за противовъздушна защита, заключи Кулеба.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР