Украйна ще се ползва от мощна подкрепа от САЩ, независимо

...
Украйна ще се ползва от мощна подкрепа от САЩ, независимо
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна ще се ползва с мощна подкрепа, която и партия да спечели изборите в САЩ

Украйна ще се употребява от " мощна поддръжка " от Съединени американски щати, без значение коя партия завоюва междинните избори в страната, в които републиканците водят пред демократите, сподели през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Франс прес.

„ Абсолютно ясно е, че има мощна двупартийна поддръжка в Съединени американски щати за продължение на поддръжката на Украйна и това не се е трансформирало “, сподели Столтенберг на конференция след среща с английския министър председател Риши Сунак в Лондон.

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите на Конгреса Кевин Маккарти провокира безпокойствие измежду съдружниците на Съединени американски щати, като предизвести, че неговата партия няма да подпише " празен чек " на Украйна, в случай че завоюва изборите.

Макар главната маса от конгресмените републиканци да поддържа Украйна след съветското навлизане, почнало предишния февруари, някои при последователи на Тръмп измежду републиканците подлагат на критика военната помощ на Съединени американски щати за Украйна.

Тя включва първи пакет от 40 милиарда $, утвърден през май с огромно болшинство от двете партии в Конгреса, както и в допълнение 11,2 милиарда $, които остава да бъдат утвърдени.

По време на визитата си във Англия, първа за задграничен представител след встъпването в служба на Риши Сунак на " Даунинг стрийт ", генералният секретар на НАТО посети център за военно образование в Южна Англия, където английски офицери и канадци образоват украински бойци.

„ В един рисков свят е още по-важно Северна Америка и Европа изградят общ фронт в НАТО “, сподели той, благодарейки на Англия за ролята ѝ в алианса в помощ на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР