Украйна ще разчита на помощ от България в сферата на

...
Украйна ще разчита на помощ от България в сферата на
Коментари Харесай

Украйна ще разчита на помощ от България в сферата на селското стопанство, медицината и строителството

Украйна ще разчита на помощ от България в областта на селското стопанство, медицината и строителството. Това съобщи на бизнес конгрес в Русе посланика на Украйна в страната ни Виталий Москаленко.

В срещата, проведена от българо-украинската индустриална камара се включиха към 50 български и 50 украински компании, множеството онлайн. През последните 3 години стокообменът сред двете страни в износа е 1,5 милиарда щатски $, а за деветте месеца на тази година възлиза на 2 милиарда $. Посланик Москаленко сподели, че за възобновяване на стопанската система на Украйна ще се разчита на одобрените към този момент двустранни бизнес връзки.

" Ако приказваме за възобновяване - строителство, електроенергическия комплекс, естествено в химическата индустрия, хранително - вкусовата, металургията, селското стопанство, медицината. Между другото в областта на медицината България и ние имаме много постоянни връзки, защото получаваме доста медикаменти, медицински препарати от България, както и специфични медицински средства и така нататък Надявам се, че този конгрес ще способства много внушително и впечатляващо в развиването на икономическите взаимоотношения сред двете страни в този комплициран за Украйна интервал ", сподели н.пр. Виталий Москаленко.

По време на форума беше подписан Меморандум за съдействие сред българо-украинската индустриална камара и украино-българската търговско-промишлена палата.



Текст: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР