Украйна ще продължи да настоява за санкции срещу проекта Северен

...
Украйна ще продължи да настоява за санкции срещу проекта Северен
Коментари Харесай

Киев ще настоява за санкции срещу „Северен поток 2“

Украйна ще продължи да упорства за наказания против плана „ Северен поток-2 “, съобщи във Вашингтон ръководителят на управителния съвет на концерна „ Нафтогаз Украйна “ Юрий Витренко. Според него, договорката сред Съединени американски щати и Германия за урегулиране на разногласието към строителството на газопровода не взема решение проблемите и провокациите, свързани със сигурността на Украйна.

Докато Кремъл не се откаже да употребява природния газ като геополитическо оръжие, американските наказания против Nord Stream AG и други основни участници в плана би трябвало да останат, акцентира той.

Витренко съобщи, че договарянията му във Вашингтон са посочили, че позицията на Украйна среща сериозна поддръжка от страна на американски конгресмени и сенатори както от Демократичната, по този начин и от Републиканската партия. Според него, американските парламентаристи споделят опасенията на Украйна, че „ Северен поток-2 “ е опасност за сигурността на Украйна и на целия международен ред, внася корупция в Европейски Съюз и разделя Европа.

Президентът на „ Нафтогаз “ удостовери, че казусът с газопровода ще бъде тематика на диалозите по време на визитата на украинския държавен глава Владимир Зеленски във Вашингтон в края на август.

„ Надяваме се и чакаме тази среща да докара до позитивни резултати “, се споделя в прессъобщение на концерна.

На 23 юли стана известно, че Украйна е подала заявление за осъществяване на съвещания на равнище Европейски Съюз във връзка със подписаната сред Германия и Съединени американски щати договорка по „ Северен поток-2 “. Говорителят на Европейска комисия Набила Масрали удостовери приемането на заявката.

Тя показа, че Киев се е обосновал с членове 274 и 338 от Споразумението за асоцииране с Европейски Съюз, в които е заложено задължението страните да проведат съвещания при нужда и да съгласуват стъпки по въпроси на развиването на инфраструктурата на магистралните газопроводи. То планува също съдействие сред страните по въпросите на газовата търговия и сигурността на доставките.

От Брюксел твърдят, че поръчката ще бъде прегледана и Киев ще получи отговор в регламентирания период., Дойче веле
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР