Украйна ще празнува Деня на победата на 8 май. Това

...
Украйна ще празнува Деня на победата на 8 май. Това
Коментари Харесай

Официално: Украйна ще празнува Деня на победата на 8 май

Украйна ще чества Деня на успеха на 8 май. Това заяви депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко, откакто в украинският парламент бе извършен избор. 317 от общо 353 народни представители подкрепиха предложението, 35 не гласоподаваха, само 1 означи " срещу ".

" 8 май е Ден на възпоменание и победа над нацизма във Втората международна война. В европейските страни успеха над нацизма се отбелязва годишно на 8 май в деня на капитулацията на нацистка Германия, като се почита паметта на починалите през Втората международна война. Така Украйна се причислява към демократичния свят. "

Президентът на Украйна Володимир Зеленски внесе този законопроект в Радата на 8 май. В същия ден лидера на ръководещата партия " Слуга на народа " Давид Арахамия съобщи, че Народното събрание ще одобри законопроекта по бърза процедура.

Според текста на документа ще бъдат направени промени в Кодекса на труда на Украйна за празничните и неработните дни. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР