Украйна ще получи първите 10 от обещаните 31 американски танка

...
Украйна ще получи първите 10 от обещаните 31 американски танка
Коментари Харесай

Първите 10 американски танка „Абрамс“ пристигат в Украйна до 2 седмици


Украйна ще получи първите 10 от обещаните 31 американски танка „ Абрамс “ доникъде на септември, написа европейското издание Politico, базирайки се на свои източници.

Западните публични лица се надяват, че идващите танкове, въпреки и малко, ще даде на Киев предимство, належащо за пробива на съветските отбранителни укрепления в хода на засилващото се контранастъпление.

Според представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати 10-те „ Абрамс “-а сега се намират в Германия и са в последния стадий на ремонта и преоборудването. Когато всичко бъде готово, те ще потеглят към Украйна.

Около 200 украински военни към този момент минаха нужното образование на образователни танкове в Германия, заяви преди няколко дни формалният представител на Пентагона полк. Мартин О’Донъл.

M1 Abrams – е актуален тежък военен танк, оборудван с най-съвременните (и сложни) системи за ръководство на огъня, включващи лазерни далекомери, принадлежности за нощно виждане и пукотевица, както и бордови компютър, помагащ да се избират задачите и да се поправя огънят.

Главният минус на „ Абрамса “ в действителност е неговата тежест – той е един от най-тежките танкове в света и това е идеално за твърдите пустини на Ирак. Но тежината му значи, че той мъчно може да се употребява върху мека, разкаляна земя, с която ще се сблъска след началото на есенните дъждове в Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР