Украйна ще получи нова военна помощ, която ще включва системи

...
Украйна ще получи нова военна помощ, която ще включва системи
Коментари Харесай

Държави от НАТО ще изпратят на Украйна системи за противовъздушна отбрана

Украйна ще получи нова военна помощ, която ще включва системи за противовъздушна защита. Това стана ясно след среща в централата на НАТО в Брюксел на 50 страни, подкрепящи Украйна. Тя се организира на фона на поредност от съветски ракетни удари против украински градове.

Оръжието, което се чака да бъде предоставено от Обединеното кралство, Канада, Франция и Нидерландия включва ракети и радари.

Франция заяви, че през идващите седмици ще достави радари и системи за противовъздушна защита. Президентът на Франция Еманюел Макрон не посочи какви ще бъдат те. Основната им функционалност ще бъде да пазят популацията от безпилотни самолети.

Канада даде обещание да даде военна помощ на стойност над 47 млн. канадски $ (35 млн. евро), в това число камери за безпилотни самолети, артилерийски снаряди и зимно облекло.

Обединеното кралство даде обещание ракети за противовъздушна защита, както и стотици безпилотни летателни апарати, с които ще бъдат подкрепени логистиката и събирането на информация.

Нидерландия също ще даде ракети за противовъздушна защита на стойност 15 млн. евро.

в Украйна система за противовъдушна защита.

Съединени американски щати оповестиха, че ще ускорят доставката на системата за противовъздушна защита NASAMS.

Постоянните ракетни удари на Русия в Украйна от тази седмица възобновиха апелите за доставка на съвременни системи за противовъздушна защита.

За първи път от месеци бяха обстрелвани голям брой градове в Украйна, в това число столицата Киев. Кремъл заяви, че прави това в отговор на гърмежа, който отчасти унищожи Кримския мост – единствената сухопътна връзка сред Русия и нелегално анексирания Крим.

Русия неведнъж е предупреждавала интернационалната общественост да не доставя високотехнологични оръжия на Киев. Според Кремъл това би направило тези страни участници във войната, която Путин стартира на 24 февруари. Въпреки това редица страни не престават да изпращат военна помощ на Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР