Украйна ще получи 70 военни самолета от класовете МиГ-29 и

...
Украйна ще получи 70 военни самолета от класовете МиГ-29 и
Коментари Харесай

Украйна: Получаваме от България 16 изтребителя и 14 военни самолета. МО - не е вярно

Украйна ще получи 70 военни самолета от класовете МиГ-29 и Су-25 от европейски сътрудници, оповестяват от Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна. В същото време ще им бъде позволено да се базират в Европа, с цел да могат украинските водачи да летят от там.

" Нашите сътрудници ни предават МиГ-29 и Су-25! Ако е належащо, те ще могат да се базират на полски летища, от които украински водачи ще извършват бойни задания ", се споделя в отчета.

От кого ще получим самолети:

България (МиГ-29) - 16 бр.
България (Су-25) - 14 бр.
Полша (МиГ-29) - 28 бр.
Словакия (МиГ-29) - 12 бр.

Справка: МиГ-29 е четвърто поколениемногоцелеви изтребители. Това е главният многоцелев войник ​​на страните от Варшавския контракт и Съюз на съветските социалистически републики през 80-те години на XX век. В момента той е на въоръжение в доста страни по света, в това число Украйна.

Су-25 е едноместен брониран дозвуков щурмови аероплан, предопределен за обезпечаване на въздушна поддръжка в зоната на бойните дейности денонощно, според от образната видимост на задачата, както и заличаване на обекти със заложени координати при положение на летящо време. Обект на заличаване могат да бъдат наземни и надводни цели, както и мудни въздушни цели на дребна надморска височина (хеликоптери и транспортни самолети).

В същото време от Министерството на защитата на България обявиха, че не е обсъждан въпрос за даване на бойни самолети на Украйна. Оттам потвърдиха, че България ще даде военно-логистична помощ.

Вчера в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков сподели, че България не е поемала ангажимент за доставка на военна техника в Украйна, както и за изпращане на самолети.

Къде е истината?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР