Украйна ще получи 42 американски изтребителя F-16 от Нидерландия, а

...
Украйна ще получи 42 американски изтребителя F-16 от Нидерландия, а
Коментари Харесай

Украйна ще получи 42 изтребителя F-16 от Нидерландия и 19 - от Дания

Украйна ще получи 42 американски изтребителя F-16 от Нидерландия, а образованието на водачите ще стартира допустимо най-скоро. Това разгласи президентът на страната Володимир Зеленски в канала си в Telegram. " Марк Рюте и аз се договорихме за броя F-16, които ще бъдат предоставени на Украйна - след образованието на нашите водачи и инженери. 42 самолета. И това е единствено началото ", увери украинският президент.
 

 
Рюте удостовери на конференция, че образованието на украинските летци ще се организира в Нидерландия, Дания и Румъния, като към актуалният миг към този момент е почнал езиковият курс за тях.
" Що се отнася до термините, в този момент се организира езиково образование и в бъдеще, когато стартира военното образование, ще се реалокира в Румъния. Това ще стане доста бързо, допустимо най-скоро, с цел да прехвърлим самолетите в Украйна. Междувременно би трябвало да се работи по инфраструктурата, с цел да могат тези самолети да изхвърчат и кацат безвредно в Украйна ", акцентира Рюте.
 
 Марк Рюте Марк Рюте Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Властите и военните на Киев молят от дълго време западните си съдружници да стартират доставки на изтребители F-16, от които по думите им страната се нуждае, с цел да се отбрани от непрекъснатите съветски обстрели. На 17 август Съединени американски щати щати утвърдиха прехвърлянето на изтребители F-16 от Дания и Нидерландия в Украйна. Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан разгласи, че Украйна ще получи американски изтребители след привършване на образованието на водачите.
 
 Володимир Зеленски в Нидерландия Володимир Зеленски в Нидерландия Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Дания ще даде на Украйна 19 изтребителя F-16. Това съобщи датската премиерка Мете Фредериксен на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски.
Двамата се срещнаха във военновъздушната база Скидструп. Фредериксен посочи, че се надява първите 6 изтребителя да бъдат доставени към Нова година, а през 2024 година Украйна да получи още 5 самолета.
 
Зеленски дойде на аудиенция в Дания часове откакто посети нидерландска военновъздушна база. В Нидерландия украинският президент също получи увещание, че страната му ще получи 42 изтребителя F-16.
 
 Изтребители F-16 Изтребители F-16 Източник: Sourceonit
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР