Украйна ще победи Русия, обеща президентът Володимир Зеленски. Той изненадващо

...
Украйна ще победи Русия, обеща президентът Володимир Зеленски. Той изненадващо
Коментари Харесай

Украйна освободи 8000 кв. км на Североизток, Зеленски катастрофира

Украйна ще победи Русия, даде обещание президентът Володимир Зеленски. Той изненадващо посети основните градове в източната част на страната, които бяха освободени. По думите му това към този момент е територия от 8 хиляди квадрати километра украинска земя. По-късно стана ясно, че Зеленски е аварирал в Киев, само че не е съществено ранен, заяви представителят му Сергей Никифоров.
Президентът Володимир Зеленски даде обещание да изведе Украйна до победа над Русия, до момента в който беше на изненадващо посещаване в отвоювани неотдавна обитаеми места в североизточната Харковска област.
Украинските сили към този момент са освободили към 8000 квадратни километра в североизточния район, заяви Зеленски.
В град Изюм, ситуиран на към 15 километра от сегашната фронтова линия, той благодари на бойците, освободили този значим транспортен възел, където постройките и хората носят белезите на войната.

 
Къщата ни е изцяло разрушена. Покривът е цялостен с дупки, в къщата се стича вода. Прозорците са счупени, прозорците са счупени. Няма входни порти. Какъв живот е това?
Раиса Сорокотяга, 73 година, жителка на Изюм

Нашият синьо-жълт байрак към този момент се развява над освободения Изюм. И скоро ще бъде същото над всеки украински град и село. Придвижваме се единствено в една посока – напред и напред към успеха, добави той. Знамето на Украйна беше издигнато пред изгорената постройка на общината в Изюм. Градът беше изоставен от съветските въоръжени сили предходната седмица, откакто украинската войска извърши бързо контранастъпление, при което отвоюва обилни територии в Харковска област.

 
Гледката е много потресаваща, само че не е потресаваща за мен, тъй като започнахме да виждаме същите картини като в Буча, в първите освободени от окупацията територии. Същите разрушени здания, убити хора.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинският президент връчи медали на бойците, взели участие в освобождението на град Балаклия. Местни поданици и служители на реда описаха, че през месеците на окупация руснаците са избивали цивилни.

Украински елементи се пробват да завладяват Лиман и да напреднат към Лисичанск и Северодонецк. Тези два прилежащи града в Луганска област бяха завладяни от Русия след тежки боеве праз юни и юли. 

Централният украински град Криви рог с 600 000 поданици е застрашен от наводняване, откакто съветски удар повреди уреди за задържане и за разпределение на вода и докара до преливане на река Ингулец, заяви украинското президентство

Автомобилът на украинския президент Володимир Зеленски се е сблъскал с друго транспортно средство рано тази заран, само че той не е потърпевш съществено, заяви във Facebook неговият представител Сергей Никифоров, представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Зеленски се е прибирал след посещаване на войските в неотдавна отвоювания от съветските сили град Изюм, само че в украинската столица в президентския конвой се е блъснал различен автомобил. Шофьорът му е получил първа помощ от медицинския екип на президента и е отведен с кола за спешна помощ.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР