Украйна ще отвърне на всички атаки на Русия, заяви тази

...
Украйна ще отвърне на всички атаки на Русия, заяви тази
Коментари Харесай

Зеленски се закани Украйна да отвърне на всички атаки на Москва

Украйна ще отвърне на всички офанзиви на Русия, съобщи довечера украинският президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

Зеленски сподели това, откакто минимум седем души починаха при съветска офанзива с дронове в района на Киев и откакто жилищна постройка в град Запорожие бе изумена от съветска ракета. Един човек е бил погубен, а 25 - ранени, при офанзивата, заяви кметът на град Запорожие Анатолий Куртиев. Владимир Рогов от назначената от Москва районна администрация на окупираната от Русия част на Запорожка област обаче сподели, че постройката е била улучена от ракета на украинската противовъздушна защита, изстреляна за да прехване съветска ракета.

" Ще отговорим уверено на всички офанзиви на окупаторите против нашите градове (...) Всички съветски удари ще получат боен, политически и юридически отговор ", посочи Зеленски в границите на ежедневното си послание.

По-рано през днешния ден Зеленски посети фронтовата линия край град Бахмут и връчи медали на украински военни.

" За мен е чест да връча медали на нашите герои, да ви стисна ръката и да ви благодаря за отбраната на нашата страна и суверенитета ", сподели Зеленски на военните.

" Вие имате сложна, само че историческа орис, тази да защитавате нашата земя и да върнете всичко на Украйна, за нашите деца ", добави президентът, преди да отдаде респект и на убитите военни в източната част на Украйна и като цяло в тази война.

Бахмут наброяваше 70 000 поданици преди съветската инвазия, подета през февруари 2022 година Сега там се водят най-кръвопролитните и продължителни сражения от началото на съветската инвазия.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин, чиито хора са на първа линия в тези сражения, съобщи тази седмица, че силите му управляват към 70 % от Бахмут.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР