Украйна ще отговори на руския обстрел на международния граждански кораб

...
Украйна ще отговори на руския обстрел на международния граждански кораб
Коментари Харесай

Киев: Русия пиратства в Черно море, Украйна ще отговори на руския обстрел срещу граждански кораб

Украйна ще отговори на съветския обстрел на интернационалния цивилен транспортен съд за сухи товари " Сукра Окан ", който пътуваше към пристанището в Измаил. Това съобщи съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк в микроблога си в Twitter.

Той назова целенасочения обстрел и насилствената инспекция от страна на Русия на кораба " Сукра Окан " абсолютно нарушаване на интернационалното морско право, акт на пиратство и закононарушение против цивилен кораби на трета страна във водите на други страни.

" Този казус с опит за въвеждане на " частно право " изисква ясно правно фиксиране, идентифициране на всички лица и признание на обстоятелството на осъществяване на закононарушение от интернационалната общественост.

Украйна ще направи всички нужни заключения и ще избере най-хубавия отговор ", акцентира Подоляк.

След решението на Москва да се отдръпна от зърнената договорка, съветското министерство на защитата разгласи, че всички кораби, които плават в Черно море до украинските пристанища, ще се смятат за евентуални превозвачи на военни товари. " Държавите, под флага на които плават такива кораби ", ще се смятат за забъркани в " украинския спор " на страната на Киев, споделиха от ведомството.

Междувременно Русия разгласи и за част от българската икономическа зона в Черно море военни учения, като и удължи предизвестието за това, което провокира в допълнение напрежение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР