Украйна ще отбележи днес националния си празник и шест месеца

...
Украйна ще отбележи днес националния си празник и шест месеца
Коментари Харесай

Украйна отбелязва националния си празник при извънредни мерки за сигурност

Украйна ще означи през днешния ден националния си празник и шест месеца от началото на войната с Русия, съобщи ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че това е значим ден за украинците и за врага им. Украинският държавен глава предизвести обществеността да съблюдава ограниченията за сигурност и да не нарушава полицейския час предвид на това, че са вероятни съветски удари.

Той добави, че има намерение на днешния Ден на независимостта, на който Украйна отбелязва 31-та годишнина от отделянето си от Съветския съюз, да удостои с оценки украинци, съдействали за силата на своята татковина.

" Планирали сме доста събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме минали. Който сме минали дружно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, по този начин и във краткотрайно окупираните, тъй като нашият народ се бори на всички места ", сподели нощес Зеленски.

Съединени американски щати също предизвестиха в навечерието на празника, че Русия може да употребява годишнината, с цел да подложи на яростни набези украинска цивилна инфраструктура и държавни институции. Вашингтон прикани жителите си, които към момента се намират в Украйна, да я изоставен.

Американският заместител непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ричард Милс през вчерашния ден насочи съответно предизвестие към Русия в Съвета за сигурност на Обединените народи, че " денят на независимостта на Украйна наближава и светът гледа ".

" Това не би трябвало даже да го споделяме: апелирам ви не бомбардирайте учебни заведения, лечебни заведения, сиропиталища и жилищни домове ", сподели той. " Ще продължим да търсим отговорност за всевъзможни нарушавания на интернационалното право. "

Русия стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари

Източник: БТА
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР