Украйна ще обяви извънредно положение в страната, предаде BBC. Решението

...
Украйна ще обяви извънредно положение в страната, предаде BBC. Решението
Коментари Харесай

Украйна обявява извънредно положение в страната

Украйна ще разгласи изключително състояние в страната, съобщи BBC. Решението е било взето от Националния съвет по сигурността. To ще обхване всички райони, като се изключи самоотцепилите се Донецк и Луганск. Там локалната войска към този момент води борби със сепаратистите, които се употребяват с поддръжката на Русия.

Очаква се изключителното състояние да бъде с дълготрайност от 30 дни. Крайното решение би трябвало да бъде взето от украинския парламент.
По-рано украинското външно министерство прикани жителите на страната, които се намират в Русия, неотложно да изоставен територията ѝ и да се въздържат от пътувания до нея. " Във връзка със усилването на съветската експанзия против Украйна, което, наред с другото, може да докара до доста ограничение на даването на консулска помощ в Руската федерация, министерството на външните работи предлага на украинските жители да се въздържат от всевъзможни пътувания до Руската федерация, а тези, които се намират в страната, неотложно да изоставен нейната територия ", се споделя в изказването.
По-късно бе оповестена военна готовност на всички резервисти на възраст сред 18 и 60 години.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР