Украйна ще наложи санкции на руски олигарси, включително на Олег

...
Украйна ще наложи санкции на руски олигарси, включително на Олег
Коментари Харесай

По примера на САЩ Украйна удря руски олигарси

Украйна ще наложи наказания на съветски олигарси, в това число на Олег Дерипаска , откакто през предходната седмица Съединени американски щати оповестиха най-новите си наказания против Русия. Това разгласи президентът на Украйна Петро Порошенко по време на визитата си в Германия, представен от " Ройтерс ".

 Съединени американски щати постановиха нови наказания на Русия Обновена
Съединени американски щати постановиха нови наказания на Русия

Рестриктивните ограничения засягат седем съветски олигарси

" Преди няколко дни разпоредих на Службата за сигурност на Украйна, на държавното управление, на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна да се приготви проекторешение, което скоро ще бъде показано на съвещание на Съвета за национална сигурност и защита, като ще бъдат наложени наказания. Те ще бъдат оптимално синхронизирани с решението на държавното управление на Съединени американски щати , като сигурно част от глобите ще обиден и господин Дерипаска и други олигарси, които през днешния ден са измежду главните участници в съветските процеси ", посочи Порошенко.

 Москва подкрепя финансово фирмите, наранени от глобите на Съединени американски щати
Москва подкрепя финансово фирмите, наранени от глобите на Съединени американски щати

Медведев назова новите наказания неприемливи и противозаконни

Новите наказания на Съединени американски щати, оповестени в петък, удрят 24 държавни чиновници и олигарси, доближени на съветския президент Владимир Путин, както и 15 съветски компании. В листата попадат още шефът на " Газпром " Алексей Милер, шефът на банката ВТБ Андрей Костин, както и притежателят на финансово-промишлената група " Ренова " Виктор Вакселберг.

Причината за налагането им е отговор на хипотетичната съветска интервенция в американските президентски избори в Съединени американски щати през 2016 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР