Украйна ще може да извършва повече атаки с дронове срещу

...
Украйна ще може да извършва повече атаки с дронове срещу
Коментари Харесай

Киев: Повече дронове, повече атаки и по-малко руски кораби

Украйна ще може да прави повече офанзиви с дронове против съветски военни кораби , сподели пред Ройтерс украински министър, който е изиграл основна роля в построяването на промишлеността за дронове в страната.

" Ще има повече дронове, повече офанзиви и по-малко съветски кораби. Това е несъмнено ", сподели министърът на цифровата промяна Михайло Федоров в изявление в петък, отговаряйки на въпрос за последните офанзиви покрай Крим.

Тази седмица Украйна извърши няколко офанзиви благодарение на морски дронове и ракети против черноморския военноморски флот на Русия в и към полуостров Крим, който беше анексиран от Украйна от Русия през 2014 година
 Украйна създава войска от бойни роботи камикадзе
Украйна създава войска от бойни роботи камикадзе

Извършени са проби на 25 украински робота, които варират от оръдейни кули до роботи камикадзе

В знак на растяща убеденост Украйна неотдавна , откакто преди този момент не е удостоверила директно присъединяване във гърмежи против военни цели там.

Русия призна украинска ракетна офанзива , тази седмица, само че споделя, че е отблъснала всички офанзиви с морски дронове.

В четвъртък Федоров разгласява видео в обществените медии, който показва катер, който се насочва към доста по-голям боен транспортен съд, последван от детонация.

По това време той сподели, че офанзивата е дело на украински системи , платени със средства от ръководена от държавното управление платформа за групово финансиране, която събира пари за съоръжение, в това число дронове.

Федоров също сподели, че производството на въздушни дронове в Украйна се е нараснало с над 100 пъти през 2023 г . по отношение на предходната година.
 Украйна чака да създава и закупува 200 000 дрона годишно
Украйна чака да създава и закупува 200 000 дрона годишно

Това заяви Юрий Щигол, началник на Държавната работа за специфични връзки

" Мисля, че ще бъде нарастване от към 120 до 140 пъти до края на тази година, в случай че го сравните с миналата. "

Според министъра Украйна тества системи с изкуствен интелект (ИИ/AI) , които могат да локализират цели на няколко километра и да насочват дронове към тях, даже в случай че външните връзки са прекратени от ограничения за електронна война.

" Нуждаем се от AI, да вземем за пример технологията за намиране на цели, тъкмо както работи Lancet (руски дрон), тъй че задачата да може да бъде локализирана благодарение на електронна техника и унищожена. "

" В момента всичко е на стадий тестване, само че някои дронове, които купуваме, употребяват AI за различаване на цели. В гора може да открие цел и да разпознае дали е човек, танк или несъмнено транспортно средство. Тези технологии се употребяват интензивно " ".
 Руските дронове търсят украинските самолети, удрящи Крим
Руските дронове търсят украинските самолети, удрящи Крим

Това заяви полковник от Военновъздушни сили на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР