Украйна ще избере начина, по който да си върне Крим,

...
Украйна ще избере начина, по който да си върне Крим,
Коментари Харесай

Украйна има интерес да преговаря за Крим, но не изключва и да го отвоюва чрез армията си

Украйна ще избере метода, по който да си върне Крим, като употребява политически и военни средства. Това съобщи пред „ Политико “Тамила Ташева, делегат на украинския президент за Крим. По думите му Украйна не е трансформирала проектите си за връщане на окупираните от Русия територии, в това число Крим.

„ За да се сведат до най-малко украинските военни загуби, да се сведат до най-малко заканите за цивилното население, което живее в окупираните територии, както и разрушаването на гражданската инфраструктура, Украйна възнамерява да даде на Русия избор по какъв начин да напусне Крим. Ако те не се съгласят да изоставен непринудено, Украйна ще продължи да освобождава земята си с военни средства “, добави Ташева, представена от БГНЕС.

Коментарите ѝ идват, откакто Андрий Сибиха, заместник-ръководител на канцеларията на президента, даде изявление за „ Файненшъл таймс “, в което съобщи, че Украйна може да бъде подготвена да разиска бъдещето на Крим с Москва, в случай че Киев успее да реализира стратегическите си цели на бойното поле.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР