Украйна ще губи повече от милиард долара годишно след отварянето

...
Украйна ще губи повече от милиард долара годишно след отварянето
Коментари Харесай

МВФ: Украйна ще губи над $1 милиард годишно заради Северен поток - 2

Украйна ще губи повече от милиард $ годишно след отварянето на газопровода " Северен поток 2 " до приключването на директното съглашение с Русия през 2024 година. Това демонстрира изследване на Международния валутен фонд ( МВФ ), написа РИА Новости.

Авторите на документа пресмятат, че през последните пет години Киев е получавал приблизително към 2,5 милиарда $ годишно в подмяна на транзитиране на съветски природен газ. Експертите предвиждат, че тези доходи на страната ще спаднат с към 40 % тази година.
 Путин даде обещание, само че
Путин даде обещание, само че " Газпром " не извърши: Русия няма да пусне повече газ към Европа

Руският държавен газов колос " Газпром " не е резервирал предстоящите спомагателни количества

" След стартирането в употреба на " Северен поток 2 ", размерът на газа, преминаващ през украинска територия, може да намалее още повече. Предполага се, че приходите на Украйна от пренос ще възлизат на към 1,2 милиарда $ годишно ", се споделя в отчета.

МВФ счита, че завършването на газопровода може да направи енергийната сигурност на Украйна " още по-уязвима ".

По-рано ръководителят на украинската държавна компания Нафтогаз Юрий Витренко сподели в изявление за организация Reuters, че стартирането на " Северен поток 2 " ще лиши Киев от към 2 милиарда $ годишно.
 Германия спря краткотрайно узаконяването на
Германия спря краткотрайно узаконяването на " Северен поток 2 "

Компанията Nord Stream 2 основава дъщерно сдружение в Германия

Газопроводът " Северен поток 2 " се простира от съветския бряг през Балтийско море до Германия и се състои от две тръбни линии с общ потенциал от 55 милиарда кубични метра газ годишно. Строителството завърши през септември, а в ход е процесът на узаконяване на компанията Nord Stream 2 AG като оператор.

В края на 2019 година Русия и Украйна подписаха пакет от съглашения за продължение на преноса на газ през територията на републиката, в това число контракт за пренос за пет години, напомня РИА Новости. Според съглашението Газпром подсигурява изпомпването на 65 милиарда кубични метра газ в първата година и 40 милиарда през идващите четири. Тези договорености подсигуряваха, че преносът продължава и след приключването на предходния контракт.
 Байдън поставя завършек на глобите против
Байдън поставя завършек на глобите против " Северен поток 2 "

Чрез законопроект за защитата

Ръководителят на Газпром Алексей Милър съобщи, че компанията е подготвена да продължи преноса на газ през Украйна след 2024 година, въз основа на икономическата изпълнимост и техническото положение на украинската газотранспортна система. В същото време той уточни, че размерите на преноса ще би трябвало да подхождат на размерите на покупките на съветски газ от компании на страните от Европейски Съюз по нови контракти за доставки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР