Украйна ще бъде принудена да създаде най-мощната армия в Европа,

...
Украйна ще бъде принудена да създаде най-мощната армия в Европа,
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна ще създаде най-мощната армия в Европа, ако Западът не помогне с Донбас

Украйна ще бъде принудена да сътвори най-мощната войска в Европа, в случай че Западът остави Киев самичък при разрешаването на въпроса за уреждането на спора в Донбас. Това посочи президентът на страната Володимир Зеленски в изявление за задгранични медии, чийто текст беше оповестен от кабинета на украинския държавен глава.

" Всеки би трябвало да разбере, че на наше място може да има друга страна. И в случай че Украйна реши независимо този световен проблем, няма да имаме различен път с изключение на да се превърнем в доста мощна, най-мощната от позиция на техниката и войските войска в Европа. И за това просто ще похарчим всичко, което имаме: доста човешки капацитет, доста надарени хора ", разяснява Зеленски, отговаряйки на въпрос какво може да се направи, с цел да се принуди Западът да помогне на Украйна да върне териториите, които в този момент не са под нейн надзор.

В този подтекст украинският президент още веднъж акцентира, че казусът в източната част на Украйна е проблем за цяла Европа. " Западните страни би трябвало да осъзнаят, че войната в Украйна, или на границата, или във краткотрайно окупираните територии (като такива Киев счита както Донецка и Луганска области, по този начин и Крим, б. р.) е първият сигнал къде може да бъде тя на следващия ден и на чия граница. Само това е война в Европа, само че умират украинци ", разяснява още той.

В същото време Зеленски добави, че, несъмнено, " няма нищо положително във войната ".

Изявления, че украинската войска може да се трансформира в най-силната в Европа или към този момент се е трансформирала в такава, са били чувани от управлението на страната неведнъж и в продължение на няколко години. Още през 2015 година по това време президентът на страната Петро Порошенко аргументира, че украинската войска към този момент е " една от най-силните армии на континента ", обяснявайки това с обстоятелството, че е спряла съветската експанзия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР