Украйна ше поиска от Индия хуманитарна помощ и оборудване за

...
Украйна ше поиска от Индия хуманитарна помощ и оборудване за
Коментари Харесай

Украйна праща зам.-министър в Индия да иска помощ за войната

Украйна ше изиска от Индия филантропична помощ и съоръжение за ремонт на енергийната инфраструктура, развалена по време на нашествието на Русия , оповестява " Ройтерс ".

Това ще се случи посредством посещаване на украинския заместник-министър на външните работи Емине Джапарова в страната в понеделник.

Индия, която тази година е ръководител на Г-20, отхвърли да упрекна отколешния си съдружник Русия за нахлуването ѝ в Украйна и потърси дипломатическо решение на спора, като в същото време

Джапарова, чиято аудиенция в азиатската страна ще бъде първото посещаване там на министър от украинското държавно управление след нашествието на Русия, ще призове Индия да изпрати " мощно обръщение за мир " на съветския президент Владимир Путин, който се чака да посети страната през юли за срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие, както и през септември за
 Индия не предложения Украйна на срещата на Г-20 тази година
Индия не предложения Украйна на срещата на Г-20 тази година

Поканите зависят от страната-домакин

" Украйна изиска от Индия повече филантропична помощ, в това число фармацевтични артикули, медицински принадлежности и енергийно съоръжение за ремонт на енергийна инфраструктура, развалена по време на войната, като се чака двете страни да обсъдят и даването на такава поддръжка ", написа в. " Хинду ", базирайки се на дипломатически източници.

Вестникът отбелязва, че окончателните договорености за визитата на Джапарова към момента се разискват. Очаква се тя да насочи покана към индийския министър председател Нарендра Моди да посети Киев.
 Съединени американски щати се надяват Индия да убеди Русия и Украйна за разговор
Съединени американски щати се надяват Индия да убеди Русия и Украйна за разговор

Вашингтон заасега не вижда предпочитание от Москва да взе участие в договаряния за дълготраен мир

По време на диалозите с индийското държавно управление Джапарова ще разшири Володимир Зеленски и ще призове Индия да причисли своя " решителен световен глас " към построяването на консенсус в своя изгода, написа още изданието.

Украйна се стреми към покана за присъединяване в срещите на Г-20 и Зеленски да има опция да приказва пред водачите на Г-20 по време на срещата на върха, отбелязва вестникът.

Индийският съвет по международни въпроси - основан в Ню Делхи мозъчен концерн, заяви в Туитър, че ще бъде хазаин на диалог с Джапарова във вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР